• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki sayfa arasında bağlantı kurmak ve veri aktarımı

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba arkadaşlar;

Excel'i neredeyse hiç bilmiyorum ve yarın sabaha hazır etmem gereken bir rapor var.İşin zor kısmı olan verileri tek tek girdim.Şimdi yapmam gereken şey;

İki sayfa arasında bağlantı kurmak...

Tablo1'de A sütununda belirtilen kodu Tablo2'de bulmak ve onun C sütunundaki değeri Tablo1'in D sütununa aktarma yapmak.Eğer Tablo2'de karşılığı yoksa "SAYIMDA BULUNAMADI" yazmak...

Yardımcı olabilirseninz çok mutlu olurum...

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bu şekilde deneyin.

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(A2;'Sistemsel Stok'!A:C;3;0));"SAYIMDA BULUNAMADI"
 ;DÜŞEYARA(A2;'Sistemsel Stok'!A:C;3;0))
Not: Aynı konuyla ilgili birden fazla konu başlığı açmamanızı rica ederim.

Haklısınız silemedim ilk açtığımı,cevabınız için teşekkür ederim ayrıca...

Ancak ben bunu uygulayamadım...

Dediğim gibi çok az bilgim var excel hakkında...

Şimdi yapabildim ancak Tablo2'den değil Tablo1'den alıyor rakamları yani aynı rakamlar yanyana geliyor...

Sayım sayfası D2 hücresine formülü kopyalayın. Daha sonra D2 hücresini alt satırlara kopyalayın.

Sayım sayfası D2 hücresine formülü kopyalayın. Daha sonra D2 hücresini alt satırlara kopyalayın.

=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(A2;'Sayım'!A:C;3;0));"SAYIMDA BULUNAMADI"
;DÜŞEYARA(A2;'Sayım'!A:C;3;0))

Ömer Bey acaba böyle mi olmalıydı?

Eğer sayfa seçimini yanlış yaptıysam sizinki doğrudur.

Sorularınızı açıklarken tablo1, tablo2 yerine sayfa isimi belirtirseniz anlatımda karışıklık olmaz.

Eğer sayfa seçimini yanlış yaptıysam sizinki doğrudur.

Sorularınızı açıklarken tablo1, tablo2 yerine sayfa isimi belirtirseniz anlatımda karışıklık olmaz.

Peki anladım...

Son bir soru daha müsade ederseniz...

"Sistemsel Stok" sayfasına "Sayım" sayfasından verileri çektikten sonra "Sayım sayfasından alınan verilerin hücresini renklendirebilir miyiz yada o hücreyi diğerlerinden ayırmak için farklı bir şey?

Neden derseniz;

Çünkü,hiç alınmayan verilerde olacak bunları tespit edebilmek için..."Sayım" tablosunda olup "Sistemsel Stok" tablosunda olmayan kodlar var...

Çok oldu biliyorum ama son bir yardım bekliyorum bu konuda ...

Geri