• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki satırdaki sayılar arası farkın en fazla olanı bulma

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
değerli arkadaşlar şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. benim sorum şöyle

verilerimiz
5 3 2..............
1 4 7.............
6 8 5............
.
.
.
.
yukarıda ki gibi bir tabloda A1 hücresiyle A2 hücresini karşılaştıracak eğer A1 A2'den küçük ise A2-A1 değerini bulacak devamında bunu her sütuna yapacak ve çıkan farklardan en büyüğünü tek bir hücreye yazdıracak örneğimize bakacak olursak
A1 ile A2 için: 5 1'den küçük değil diğer sütuna geçecek
B1 ile B2 için: 3 4'den küçük dolayısıyla 4-3=1 diğer sütuna geçecek
C1 ile C2 için: 2 7'den küçük dolayısıyla 7-2=5 diğer sütuna geçecek
bu işlemi tablo bitene kadar yapacak ve bulduğu değerlerden en büyüğünü yazıracak. örneğimizde bulunan değerler 1 ve 5 bunlardan 5 büyük olduğu için tek bir hücreye sonuç olarak 5 yazdıracak bir formül arıyorum. şimdiden elleriniz beyniniz dert görmesin.sevgiler saygılar

Aşağıdaki formül dizi formülü olarak girilmelidir. Hücreye yazdıktan/yapıştırdıktan sonra CTRL+SHIFT+ ENTER ile bitirilmelidir :

=mak(A2:E2-A1:E1)

Cepten yazdığımdan deneyemedim, çalışmaz ya da hatalı olursa affola.

Aşağıdaki formül dizi formülü olarak girilmelidir. Hücreye yazdıktan/yapıştırdıktan sonra CTRL+SHIFT+ ENTER ile bitirilmelidir :

=mak(A2:E2-A1:E1)

Cepten yazdığımdan deneyemedim, çalışmaz ya da hatalı olursa affola.

ilgi ve yardım için teşekkür ederim ellerinize sağlık fakat formül çalışmadı malesef

Merhaba.

Aşağıdaki dizi formülünü dener misiniz?
Formülü uyguladıktan sonra aşağı doğru kopyalayın.
.
Kod:
=MAK(EĞER(A1:C1<A2:C2;A2:C2-A1:C1))
[COLOR="Blue"][SIZE="2"]Dizi formülü [COLOR="Red"][B]CTRL+SHIFT+ENTER[/B][/COLOR] ile uygulanmalıdır.
İşlemi doğru yapmışsanız formül, [B][COLOR="Red"]{[/COLOR][/B][COLOR="Blue"]...[/COLOR][B][COLOR="Red"]}[/COLOR][/B] şeklinde köşeli parantez içine alınacaktır.[/SIZE][/COLOR]

Son düzenleme:
Merhaba.

Aşağıdaki dizi formülünü dener misiniz?
Formülü uyguladıktan sonra aşağı doğru kopyalayın.
.
Kod:
=MAK(EĞER(A1:C1<A2:C2;A2:C2-A1:C1))
[COLOR="Blue"][SIZE="2"]Dizi formülü [COLOR="Red"][B]CTRL+SHIFT+ENTER[/B][/COLOR] ile uygulanmalıdır.
İşlemi doğru yapmışsanız formül, [B][COLOR="Red"]{[/COLOR][/B][COLOR="Blue"]...[/COLOR][B][COLOR="Red"]}[/COLOR][/B] şeklinde köşeli parantez içine alınacaktır.[/SIZE][/COLOR]

ellerinize sağlık çok teşekkür ederim...

Benim formülüm de çalışıyor, belki Dizi Formül olarak girmemişsinizdir:

view

https://drive.google.com/file/d/0B43WMUs21VpfR0xfSXl5Z09nMzQ/view?usp=sharing

Geri