• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki saat aralığı çakışması

Excel Vers. ve Dili
2013 TR
merhabalar aşağıdaki gibi bir tablom var. bu tabloda a1 - b1 aralığındaki saat aralığı ile c1 - d1 saat aralığındaki saat aralığında çakışma var mı onu e sütünunda görmek istiyorum. yani 2. örnekte 1 saat çakışmış. çakışma varsa var yoksa yok çıksın. şimdiden çok teşekkürler.
a b c d e
1 09:00 17:00 17:00 22:00 yok
2 10:00 15:00 14:00 20:00 var

E1 hücresine:
Kod:
=IF(LOOKUP(C1:D1;A1:B1;A1:B1)=A1;"VAR";"YOK")

IF=EĞER
LOOKUP=ARA

DİZİ Formülü olarak uygulayın, E2 den aşağıya kadar istediğiniz satır kadar kopyalayıp yapıştırın.

DİZİ FORMÜLÜ uygulamak için; Formülü hücreye yadıktan sonra direkt ENTER tuşuna basmayın.
CTRL ve SHIFT(ÜstKarakter) tuşlarına basılı tutarak ENTER tuşuna basın.

.

Alternatif:

E1 hücresine:

Kod:
=IF((MIN(B1;D1)-MAX(A1;C1))>0;"VAR";"YOK")

yazıp, aşağıya doğru kopyalayın.

.

turist hocam senin yazdığın formülde bir sorun yaşadım. senin verdiğin formülü aşağıdaki gibide kullanmak istiyorum. yani bazı yerlerde c1:d1 deki zaman aralığıda a1:d1 aralığından önce olabiliyor. oyüzden kodu değiştirdim ama hata verdi. yardımcı olursan sevinirim. bu arada yurttaş hocam sanada teşekkür ederim.

Kod:
=EĞER(ARA(A1:B1;C1:D1;C1:D1)=C1;"VAR";"YOK")

turist hocam senin yazdığın formülde bir sorun yaşadım. senin verdiğin formülü aşağıdaki gibide kullanmak istiyorum. yani bazı yerlerde c1:d1 deki zaman aralığıda a1:d1 aralığından önce olabiliyor. oyüzden kodu değiştirdim ama hata verdi. yardımcı olursan sevinirim. bu arada yurttaş hocam sanada teşekkür ederim.

Kod:
=EĞER(ARA(A1:B1;C1:D1;C1:D1)=C1;"VAR";"YOK")

Yazılan formülü bu şekilde kullanamazsınız.
Sn.Yurttaş'ın önerdiği formülü kullanınız.

Geri