• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki Renklendirme Sorusu

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
1-Açılan combo kutuları ile başka sayfadan çağırdığımız veriler hücre ve yazı tipi-rengi korunarak çağrılabilirmi?
2-Hem inre.color hem de Font.color 56 koşullu biçimlendirmede birlikte uygulana bilirmi?(Örneğin BURSA yazdım.Hücre rengi yeşil,yazı beyaz,ADANA yazdım hücre rengi sarı yazı rengi kırmızı gibi)
Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.Saygılarımla...

1-Açılan combo kutuları ile başka sayfadan çağırdığımız veriler hücre ve yazı tipi-rengi korunarak çağrılabilirmi?
2-Hem inre.color hem de Font.color 56 koşullu biçimlendirmede birlikte uygulana bilirmi?(Örneğin BURSA yazdım.Hücre rengi yeşil,yazı beyaz,ADANA yazdım hücre rengi sarı yazı rengi kırmızı gibi)
Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.Saygılarımla...

Merhaba
2. Sorunuz ile ilgili
Ekli dosyayı incelermisiniz
"a" sutununadaki hücrelere "BURSA" ,"ADANA" yazıp denermisiniz

Ekli dosyalar

Merhaba
2. Sorunuz ile ilgili
Ekli dosyayı incelermisiniz
"a" sutununadaki hücrelere "BURSA" ,"ADANA" yazıp denermisiniz
Sayın Numan Şamil Bey,
İlginize ve yardımınıza teşekkür ediyorum.Ancak benim istediğim hücreye il adı yazıldığında otomatikman renlenmesi.Buton yardımı ile renklendirme değil.Biliyorsunuz bu 56 koşullu biçimlendirme ile yapılabiliyor.Ancak,ben hem hücre renklendirmesini hem de yazının rengini değiştirme işlemini birlikte yapmak istiyorum.Örnek dosyayı ekte sunuyorum.İyi akşamlar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Örnek dosya ekleyebilirmisiniz?

Hasan bey,örnek dosyayı sunuyorum.VERİLER sayfasındaki değişik renkli il isimleri KAYIT CETVELİNE çağrılırken (Burada Veri-Doğrulama-Liste menüsü kullanılıyor) renkli gelmiyor.siyah beyaz geliyor.Amacım bunların rengi ve deseni ile birlikte VERİLER sayfasından KAYIT CETVELİ sayfasına çağrılabilmesi.İyi akşamlar.

Ekli dosyalar

Sayın Numan Şamil Bey,
İlginize ve yardımınıza teşekkür ediyorum.Ancak benim istediğim hücreye il adı yazıldığında otomatikman renlenmesi.Buton yardımı ile renklendirme değil.Biliyorsunuz bu 56 koşullu biçimlendirme ile yapılabiliyor.Ancak,ben hem hücre renklendirmesini hem de yazının rengini değiştirme işlemini birlikte yapmak istiyorum.Örnek dosyayı ekte sunuyorum.İyi akşamlar.

Merhaba
Ekli dosyanın "VERİLER" sayfasının "a" sutunundaki hücrelerde deneme yapabilirmisiniz

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba
Ekli dosyanın "VERİLER" sayfasının "a" sutunundaki hücrelerde deneme yapabilirmisiniz
Numan bey,deneme yaptım,değişen birşey olmadı.Zaten VERİLER sayfasında herhangi bir işlem yapmamız gerekmiyor.KAYIT CETVELİ sayfasında ok yardımı ile VERİLER sayfasından çağırdığımız İL adının hücre ve yazı rengini koruyarak gelmesi lazım.(Örneğin KAYIT CETVELİ sayfasında ok yardımı ile ADANA'yı seçtiğim zaman hücre rengi sarı yazı rengi kırmızı olmalı.)İyi akşamlar.

Merhaba,
Ekte koşullu biçimlendirmeye formül girerek bir çalışma yaptım bu da işinizi görebilir ancak sizin istediğiniz sanırım veri sayfasındaki biçimi kopyalayıp diğer sayfaya otomatik aktaran bir kod. Bunu kod uzmanları yapabilir sanırım şuan bilgim yetersiz maalsef :(

Ekli dosyalar

Merhaba,

Alternatif olarak aşağıdaki kodu ilgili sayfanızın kod bölümüne uygulayıp denermisiniz.

Kod:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    On Error GoTo Son
    Dim BUL As Range
    If Intersect(Target, Range("A2:A21")) Is Nothing Then Exit Sub
    Application.EnableEvents = False
    If Target <> "" Then
        Set BUL = Sheets("VERİLER").Range("A:A").Find(Target, , , xlWhole)
        If Not BUL Is Nothing Then
            BUL.Copy
            Target.PasteSpecial xlPasteFormats
            Target.PasteSpecial xlPasteValues
            Application.CutCopyMode = False
            Set BUL = Nothing
        End If
    End If

Son: Application.EnableEvents = True
End Sub

Renklendirme Sorusu

Koray Bey,
Yazdığınız makroyu hemen uygulayıp size döneceğim.Ancak merak ediyorum,makro dışında başka sayfadaki bir veriyi hücre rengi ve yazı rengi ile birlikte çağırmak mümkün olmuyor mu?Saygılarımla...

Merhaba,

Alternatif olarak aşağıdaki kodu ilgili sayfanızın kod bölümüne uygulayıp denermisiniz.

Kod:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    On Error GoTo Son
    Dim BUL As Range
    If Intersect(Target, Range("A2:A21")) Is Nothing Then Exit Sub
    Application.EnableEvents = False
    If Target <> "" Then
        Set BUL = Sheets("VERİLER").Range("A:A").Find(Target, , , xlWhole)
        If Not BUL Is Nothing Then
            BUL.Copy
            Target.PasteSpecial xlPasteFormats
            Target.PasteSpecial xlPasteValues
            Application.CutCopyMode = False
            Set BUL = Nothing
        End If
    End If

Son: Application.EnableEvents = True
End Sub
Korhan Bey,
Verdiğiniz kodları uyguladım,sonuç aldım.Çok teşekkür ediyorum.Oldukça işime yarayacak bir bilgi bu.Saygılarımla...

Günaydın

Koray Bey,
Verdiğiniz kodları boş bir sayfada denedim.Sonuç almış,size de durumu bir önceki mesajımda bildirmiştim.Ekte gönderdiğim çalışmada da denedim fakat sonuç alamadım.Mümkünse inceleyip nerede hata yaptığımı yazabilirmisiniz?Saygılarımla...

Ekli dosyalar

Merhaba,

Siz kodu "GELİRLER" isimli sayfaya uyarlamışsınız. Bu sayfanızda B sütununa "VERİLER" isimli sayfanızdaki kriterleri girerseniz çalıştığını görebilirsiniz. Kodun hangi sayfada çalışmasını istiyorsanız o sayfanın kod bölümüne uygulayın.

Ayrıca 10 nolu mesajınızda bu işlemin makro dışında çözümü yokmu diye sormuşsunuz. Maalesef yok.

İyi Akşamlar

Sayın Korhan bey,çok haklısınız,dikkat etmemişim.Şimdi hatamı düzelttim ve sonuç aldım.Size müteşekkirim.Sağolasınız,var olasınız.Ben bu bilgileri küçük ve basit bir muhasebe tablosunda kullanmak istiyorum.Size çok zahmet verdim,biliyorum.Biraz da sıkılarak bu konuda son bir yardımınızı rica edeceğim.Tabloma AYLIK DÖKÜM adını verdiğim bir sayfa ekledim.Her ayın içindeki GELİRLER ve GİDERLER'in ve TOPLAM YILLIK gelir ve giderlerin dökümünü görmek istiyorum.Örneğin NİSAN ayındayız.O aya kadar olan aylık dökümler ve bunların yıllık toplamları gerekli.Bilgisayarın başında yardımınızı bekliyorum muhterem üstadım.

Ekli dosyalar

Geri