• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki listeyi eşitleme

Excel Vers. ve Dili
Office Professional Plus 2021- Türkçe
Merhabalar,

Birden fazla sayfası olan bir excel içerisinde Sayfa 1'de D1 sütununda bir liste mevcut. Bu listedeki menüden seçilen değere göre dosya içerisinde bazı değişikler oluyor. Buraya kadar bir sorunum yok.

Benim derdim; Sayfa 1 D1 hücresinde bulunan listeyi Sayfa 2 B1 e de ekledim. Dosya içerisinde değişikliği ister Sayfa 1'deki D1 hücresinden istersem Sayfa 2'deki B1 hücresinden yapayım dosya buna bağlı olarak değişikleri yapsın.

Elektrikte VAVİYEN anahtar vardı, aynı lambayı 2 farklı anahtardan yakıp söndürmeye yarayan bir devre idi, excel de istediğim de tam olarak bu oluyor. 2 farklı sayfada bulunan aynı liste üzerinden yapacağımız seçime göre dosyanın geri kalanını değiştirmem gerekiyor.

Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.

Örnek dosyaya BURADAN bakabilirsiniz.

Dosyaya göre, VeriE1 hücresiyle EK-2O18 hücresindeki listeler aynı.

Bu 2 liste içerisinden hangisinden değişiklik yaparsak yapalım, EK-2'deki sarı dolgulu alan da buna göre değişsin.

Excel içerisinde açıklama yapmaya çalıştım.

Son düzenleme:
Hocam kolay gelsin,

Dosyada seçenekleri her değiştirdiğimde Excel hata verip kapanıyor, bu nedenle dosyayı inceleyemedim.

Eklenen dosya "MAKRO" kodu içermektedir.
Makro ayarlarınızı gözden geçirin.
VBA editor den VERİ Sayfanızın Sayfa Kodu kısmına:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, [E1]) Is Nothing Then
Sheets("EK-2").[O18] = Target.Value
End If
End Sub

EK-2 sayfasının sayfa Kodu kısmına da
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, [O18]) Is Nothing Then
Sheets("VERİ").[E1] = Target.Value
End If
End Sub
kodlarını yazdıktan sonra dosyanızı "Makro"lu olarak , xlsm uzantılı olacak şekilde kaydedin.
Deneyin.

Geri