• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki liste karşılaştırıp içerenleri seçme

Merhaba arkadaşlar,

elimde iki liste var.
Bir liste çook uzun, diğer liste çok kısa.

Ekteki dosyada gelenler sayfasındakileri işaretlemek istiyorum.

Eğer genelliste sayfasındaki bir kelime gelenler sayfasının içinde geçiyorsa, gelenler sayfasındaki o hücre renklensin istiyorum.

umarım anlatabilmişimdir.
şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Umarım sorunu doğru anlamış ve ona göre cevap vermişimdir.

Ekli dosyalar

hızlı cevap için teşekkür ederim.
Dosyanızı denedim. Yeni iki kelime ekledim.

Ana listede ova kelimesi var.
Gelenlerde ovacık var. Ova içinde geçtiği için işaretlemesini bekledim ama olmadı.

Çözümü nasıl olur acaba?

Bilgim dahilinde birşeyler yapmaya çalıştım;
Ova olarak değilde ovacık olarak düşünüldüğünde bir çözüm geliştirebildim. Her defasında 2. kelimde ilk 3 harf alacağımızı bilsem onada bir çözüm getirilebilir belki ama öyle bir kesinlik olmadığı için kelimenin tamamını yazdım.

Ekli dosyalar

iki liste karşılaştırıp içerenleri seçme
Merhaba,

Bu tür durumlarda kelime sayısına göre değil hücreye göre işlem yapmak daha doğru olacaktır.

Formülü aşağıdaki gibi kullanırsanız istediğiniz olacaktır.

Kod:
=KAÇINCI(1;--ESAYIYSA(MBUL([COLOR=red]analiste!$A$1:$A$10[/COLOR];A1));0)

Dizi formülüdür. Girişini ctrl+shift+enter tuş kombinasyonu ile tamamlayınız.

Analiste sayfasındaki alanı dinamik yapmak için(10 satırlı değil de veri olduğu kadar), kırmızı bölümün yerine aşağıdaki formül kesitini yazabilirsiniz.

KAYDIR(analiste!$A$1;;;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(analiste!$A:$A))

Ayrıca formülü hücreye yazıp koşullu biçimlendirmeye uygulamak yerine hücreye yazmadan direk olarak koşullu biçimlendirmede de kullanabilirsiniz. Yalnız formül farklı sayfadan başvuru içerdiği için formülü önce ad tanımlamadan tanıtıp daha sonra koşullu biçimlendirmede uygulamanız gerekir.

.

Bilgim dahilinde birşeyler yapmaya çalıştım;
Ova olarak değilde ovacık olarak düşünüldüğünde bir çözüm geliştirebildim. Her defasında 2. kelimde ilk 3 harf alacağımızı bilsem onada bir çözüm getirilebilir belki ama öyle bir kesinlik olmadığı için kelimenin tamamını yazdım.

Maalesef öyle bir garanti yok. ova herhangi bir kelimenin ortasında da olabiliyor. Mesela kova gibi.

Merhaba,

Bu tür durumlarda kelime sayısına göre değil hücreye göre işlem yapmak daha doğru olacaktır.

Formülü aşağıdaki gibi kullanırsanız istediğiniz olacaktır.

Kod:
=KAÇINCI(1;--ESAYIYSA(MBUL([COLOR=red]analiste!$A$1:$A$10[/COLOR];A1));0)

Dizi formülüdür. Girişini ctrl+shift+enter tuş kombinasyonu ile tamamlayınız.

Analiste sayfasındaki alanı dinamik yapmak için(10 satırlı değil de veri olduğu kadar), kırmızı bölümün yerine aşağıdaki formül kesitini yazabilirsiniz.

KAYDIR(analiste!$A$1;;;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(analiste!$A:$A))

Ayrıca formülü hücreye yazıp koşullu biçimlendirmeye uygulamak yerine hücreye yazmadan direk olarak koşullu biçimlendirmede de kullanabilirsiniz. Yalnız formül farklı sayfadan başvuru içerdiği için formülü önce ad tanımlamadan tanıtıp daha sonra koşullu biçimlendirmede uygulamanız gerekir.

.

örnek dosya verebilir misiniz acaba?

cevap için çok teşekkürler bu arada

Ekli dosyalar

Geri