• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki kriter arasını bold yapıp....

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
Ekli örnek dosyada iki parantez arasını bold yaparak parantezlerin kaldırılmasını istiyorum, bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba
Şu kodu Bir deneyin. Sanırım isteğinize cevap verir.
Kod:
Sub Bold()
Application.ScreenUpdating = False
For i = 1 To [a65536].End(3).Row
   For x = 1 To Len(Cells(i, 1))
       If Mid(Cells(i, 1), x, 1) = "(" Then _
        y = x: Cells(i, 1).Replace What:="(", Replacement:="", LookAt:=xlPart
        If Mid(Cells(i, 1), x, 1) = ")" Then z = (x - y): Cells(i, 1).Replace What:=")", Replacement:="", LookAt:=xlPart
        If y <> Empty And z <> Empty Then _
        Cells(i, 1).Characters(Start:=y, Length:=z).Font.Bold = True: y = Empty: z = Empty
   Next x
Next i
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Sn. meslan hocam, aynı hücrede iki ayrı parantez içini de bold yapması için ne yapabiliriz.
ilave olarak ta başka bul değiştirlerde yapabilirmiyiz, mesala "kırmızı" ları "yeşil", "sağ" ları "sol" yap vs. gibi

Son düzenleme:
Sn.Tahsin Anarat.
Sağ kulağı sol elle gösterdim. Dolayısıyla B stunundan geçici olarak istifade edilmiştir. Bu stunda Verilerin varsa
Gerekli değişikliği yapınız.

Ekli dosyalar

sn. meslan, ilginiz için teşekkür ediyorum, ancak bul değiştir de, hücre biçimi (bold olan satırlarda) normala dönüyor, ayrıca aynı satırda iki ayrı parantez var ise ikinci parantezin ilk üç karakteri normal kalıyor, gözden geçirebilirseniz sevinirim.

Konuya bakbaktan yoruldum, sanırım olmayacak. Gözle takibe devam :)

Sn. Tahsin Bey Sorunuzla ilgilenmeye fırsatım olamadı. Ondan cevap gecikti.
Sanırım oldu dosyayı inceleyiniz. Elimden gelen bu. Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Sn. meslan, bundan daha iyisi olamaz sanırım, eline koluna sağlık, Çok çok teşekkür ediyorum gerçek dosyada yarın deneyip sonucu bildiririm.

Gerçek dosyaya uyarladığımda;

Sn. meslan, satırda ikiden fazla parantez olduğunde her parantez için sağden bir fazlaşarak parantez dışındakileri de bold yapıyor, Örnek dosya ekte.

Ekli dosyalar

Sn. Tahsin Bey şu kodu deneyip sonucu bildirir misin?
Kod:
Private Sub CommandButton2_Click()
Application.ScreenUpdating = False
For i = 1 To [a65536].End(3).Row
[b:b].Clear
a = 0: b = 0
   For x = 1 To Len(Cells(i, 1))
       If Mid(Cells(i, 1), x, 1) = "[" Then Cells([b50].End(3).Row + 1, 2) = x - a: a = a + 2
        If Mid(Cells(i, 1), x, 1) = "]" Then Cells([b50].End(3).Row + 1, 2) = x - Cells([b50].End(3).Row, 2).Value - b: b = b + 2
  Next x
Cells(i, 1).Replace What:="[", Replacement:="", lookat:=xlPart
Cells(i, 1).Replace What:="]", Replacement:="", lookat:=xlPart
For c = 2 To [b50].End(3).Row Step 2
 Cells(i, 1).Characters(Start:=Cells(c, 2).Value, Length:=Cells(c + 1, 2).Value).Font.Bold = True
Next c
Next i
Application.ScreenUpdating = True
[b:b].Clear
End Sub

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sonuç : Beklenen sonuç, mükemmel, elinize sağlık, manuel olarak şu anda düzeltmeye çalışıyordum son bir umutla baktım, iyiki bakmışım. Ne deyeyim Allah sizden razı olsun. Sağolun var olun. Tekrar teşekkürler meslan Bey.

Geri