• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Iki koşula göre hücre saydırma ve sonucu başka çalışma sayfasında toplatma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mbugra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Öncelikle merhaba foruma yeni üye oldum buradan çok şey öğreneceğimden umutluyum. değerli uzmanlarımızdan ve arkadaşlarımdan yardım ve yol göstermelerini istediğim sorunum;
(I6:I15) ARALIĞINDA BULUNAN (5) RAKAMI İLE (O6:O15) ARALIĞINDA BULUNAN (10) RAKAMININ BİRLİKTE DEĞERLENDİRİLEREK SADECE HÜCRE SAYISINI TOPLATMAK İSTİYORUM (YALNIZ HÜCRENİN İÇERİSİNDEKİ DEĞERİ TOPLATMAK İSTEMİYORUM) BUNUN TOPLAMINIDA İSTATİSTİK İSİMLİ SAYFANIN (D2) HÜCRESİNE OTOMATİK OLARAK TOPLAMASINI İSTİYORUM

EKTE GÖNDERMİŞ OLDUĞUM ÇALIŞMA SAYFASINDA DAHA AÇIKLAYICI YAZDIM ŞİMDİDEN EMEĞİNİZE VE İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM

Ekli dosyalar

Merhaba;
İSTATİSTİK sayfası D2 hücresine;
=TOPLA.ÇARPIM((VERİ!I6:I15=5)*(VERİ!O6:O15=10))
Formülünü uygulayın.
İyi çalışmalar.

Dosyanız ektedir.:cool:
=TOPLA.ÇARPIM((VERİ!I6:I15=5)*(VERİ!O6:O15=10))

Ekli dosyalar

Sayın Muygun ve Evren Gizlen yardımınız için çok teşekkür ederim yazdığınız formüller sorunumu çözdü. Kısa sürede yanıt veren uzmanlarımız sayesinde bizler bu işi öğreniriz.

Evren gizlen ve muygun hocalarım vermiş olduğunuz formül;

=topla.çarpım((veri!ı6:ı15=5)*(veri!o6:o15=10))

bu formülü uyguladım ve sorunu çözdüm ancak engin bilgilerinize tekrar ihtiyacım var. Sorunum: ...*(veri!o6:o15=10)) yerine = den sonra gelen 10 rakamının yerine örnek 20/1a/1 yazdığımda hesaplamıyor. Sanırım formül olarak gördüğünden hesaplamıyor
bunu metin olarak görmesini ve verdiğiniz formüldeki gibi hücreyi saymasını nasıl sağlarım.. Dğerli zamanınızı aldığım için özür diler şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,

10 rakamının yerine yazacağın verileri;
formülde ...*(veri!o6:o15=10)) yerine ...*(veri!o6:o15="20/1a/1")) şeklinde yazarsanız olur...

Nbatman ilgilendiğiniz için teşekkürler ama dediğniz gibi '' '' tırnak içerisine alarak denemeiştim ama olmadı tekrar denedim yine olmadı başka yolu varsa yardımcı olursanız sevinirim

değerli uzmanlarımız ve arkadaşlar bu sorunu nasıl çözebilrim bu formül olmuyorsa başka şekilde nasıl toplatabilirim yardımlarınızı bekliyorum sıkıştım kaldım

Selamlar,

"20/1a/2" değerini içeren bir dosya eklermisiniz. Normalde aşağıdaki formülün sonuç üretmesi gerekiyor.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((VERİ!$I$6:$I$15=D$1)*(VERİ!$O$6:$O$15="20/1a/1"))

Dosyayı ekledim

Hocam belirttiğiniz formülü içeren dosyayı ekledim ilginize teşekkürler

Ekli dosyalar

Selamlar,

Bir üstteki mesajımdaki önerdiğim formülü kullanabilirsiniz.

hocam çok teşekkür ederim emeğinize sağlık sorunum çözüldü

Geri