• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki koşul için tarih bazında filtreleyerek saydırma

redtacton

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Merhaba arkadaşlar,

Ekteki deneme.xlsx dosyasında veri alanı TAKIP sekmesi olup saydırma yaptırmak istediğim ama RAPOR sekmesidir. Yeşil boyalı alanlara fonksiyon yazarak veri getirmek istiyorum.

İstek şöyle;
- Sipariş sayısını; sipariş tarihini aylık olarak gözeterek saydırıp ilgili satış temsilcisi karşısına saydırsın. (Ben burda tarihten ay a çevirip saydırtamadım)

- "Sevkiyat türü" ne göre; adedini gene "sevk tarihi" ni baz alarak ilgili kargo şirketi karşına saydırsın. (Gene burada tarihden saydırma yapamadım.)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

Merhaba.

-- C3 hücresine uygulayın ve ardından sağa ve aşağı kopyalayın.
Kod:
=[COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR]((TAKIP!$D$2:$D$9=$A3)*([COLOR="red"]AY[/COLOR](TAKIP!$C$2:$C$9)=[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](C$1;{"OCAK";"ŞUBAT";"MART";"NİSAN";"MAYIS";"HAZİRAN";"TEMMUZ";"AĞUSTOS";"EYLÜL";"EKİM";"KASIM";"ARALIK"};0)))
-- C10 hücresine uygulayın ve ardından sağa ve aşağı kopyalayın
( RAPOR sayfasında KARGO firma isimlerinin sonundaki BOŞLUK karakterlerini silin, yani TAKIP sayfasındaki ile birebir aynı olmasını sağlayın )
Kod:
=[COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR]((TAKIP!$E$2:$E$9=$A10)*([COLOR="red"]AY[/COLOR](TAKIP!$F$2:$F$9)=[COLOR="Red"]KAÇINCI[/COLOR](C$1;{"OCAK";"ŞUBAT";"MART";"NİSAN";"MAYIS";"HAZİRAN";"TEMMUZ";"AĞUSTOS";"EYLÜL";"EKİM";"KASIM";"ARALIK"};0)))

Ömer bey,

Teşekkürler. İşe yaradı...

Yalnız bir ekstra durum sözkonusu...

Bu fonksiyona bir de yıl filtresi eklemek istersem nasıl yapabilirim. Şuan veri dosyasında 2016, 2017 var. Ancak bu formülle örneğin; 2017 aralıkla 2016 aralık takileri bir sayıyor.
2016 ocak.....aralık a; ayrı bir fonksiyon...
2017 ocak.....aralık a; ayrı bir fonksiyon girebilirim.

Hızlı cevabınız için şimdiden çok teşekkürler...

Tekrar merhaba.

RAPOR sayfasının B1 hücresine ilgilenilen yıl bilgisini yazın (B1 hücresine veri doğrulama uygulayarak, açılır listeden yıl seçimi de yapabilirsiniz)
verdiğim her iki formüle, en sondaki parantezden önce *(YIL(TAKIP!$C$2:$C$9)=$B$1) ekleyip formülleri tekrar kopyalayın.
.

Merhabalar,

Harika! Tam istediğim gibi çalışıyor. Emeğinize sağlık...

Saygılar!

Geri