• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki kıstasa göre bilgi alma (Uçuş)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nane
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar,

Sayfa3 de uçak uçuş bilgileri var. Kalkış ve varış yerine göre Sayfa4 e nasıl getirebiliriz. Şu an kafam durdu nasıl yapacağımı bir türlü bulamadım düşeyara kullansam bilemedim. Kod makro ile de olabilir.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Yb

.

Formülle yapılmış olarak dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

Dosyayı WinRar içinden çalıştırmayın. Alın masaüstüne öyle bir deneyin.

Tekrar hatırlatma: eğer dosyanız 2003 formatındaysa (xls) bu şekilde bağlantı kurulur;
con.Open "provider=microsoft.jet.oledb.4.0;data source=" & ThisWorkbook.FullName & ";extended properties=""excel 8.0;hdr=yes"""

değilse bu şekilde;
con.Open "provider=microsoft.ace.oledb.12.0;data source=" & ThisWorkbook.FullName & ";extended properties=""excel 12.0;hdr=yes"""

Son düzenleme:
Dilerseniz uzak masaüstü bağlantısıyla dosyaya sizin bilgisayarda bir bakayım ?

Merhabalar,
Kusura bakmayın kaç gündür foruma bakamadım. Bu yüzden geç teşekkür oldu kusura bakmayın.

Murat OSMA gerçekten benim düşündüklerimi düşünmüşsünüz. Acaba uzaktan bağlantıyı istesem kabul edermisin diye düşünmüştüm.
Çalıştığım firmadaki bilgisayarda olmadı fakat evdeki bilgisayarda açtım ve 2007 olarak kaydettim.

Fakat sadece bir aktarımda kalkış ve varış alanlarına Şehir ismini getiriyor Oysa uçuş saatlerini getirmesini istiyorum.

ellerinize sağlık.
İlginiz için teşekkürler

.

Benim yukarıdaki çözümüm konusunda bir fikriniz var mı acaba?

.

Merhabalar Yurttaş Bey,
Size de çok teşekkür ederim. Elinize sağlık formül ile de harika olmuş.
Sizin için mesaj yazmıştım fakat gitmemiş. Problem şu site çok kısa zamanda kullanıcıyı kapatıyor. Yeniden giriş ve şifre istiyor.
Mesaj yazarken araya iş giriyor az zaman geçiyor tamamladığımda gönder diyorum. Gönderme ekranı kapanıyor bakmışım beni sistemden atmış.
Aslında size 2 adet te soru sormuştum. Şimdi toparlamaya çalışıyorum.
1. Varış saatinden kalkış saatini çıkartıp süreyi buluyorum ya orada hatayı nasıl giderebiliriz.
Kalkış saati: 23:30 Varış saati: 00:35 iken hatalı oluyor.
2. Hücre biçimlendirmede kolaylık olsun "TK" yazıyorum sonrada sefer numarasına 2831 gibi yazıyorum.
Burada formül ile de EĞER TK1000 ile TK6999 ise THY , TK7000 den büyük ise Anadolujet olarak bulsun fakat olmuyor.
Bu konu hakkında da yardımlarınızı bekliyorum.
Size ve tüm forum üyelerine çok teşekkürler
Herkesin mutlaka bana faydası olmuştur

Evet oluyor.Teşekkürler

2. Soru için ne dersiniz?

.

2.Sorunuzu anlayamadım. Nerede bulsun?

Biraz daha açıklama lütfen. Konu sizin ben bilmiyorum.

Sizin gönderdiğiniz dosya üzerinden konuşalım. Data sayfasında C sütununda Hücre Biçimlendirmede "TK" , "PC" , "XQ" , "OHY" uçuş sefer Seri no larını tanımladım. Girerken de sadece 2829, 088, 8460 gibi numaralarını giriyorum. Kolay olsun diye biçimlendirilmiş hücre "XQ" ile başlıyor ise G sütununa Sunexpress yazsın, "PC" ise Pegasus , TK da ise 7000 den küçükler THY , TK7000 den büyükler Anadolujet gibi

Şöyle formül yazmışım ben ama hatalı
=EĞER(C121<"TK 7000";"TURKISH AIRLINES";EĞER(C121>"TK 7000";"ANADOLUJET";0))

Merhabalar,
Kusura bakmayın kaç gündür foruma bakamadım. Bu yüzden geç teşekkür oldu kusura bakmayın.

Murat OSMA gerçekten benim düşündüklerimi düşünmüşsünüz. Acaba uzaktan bağlantıyı istesem kabul edermisin diye düşünmüştüm.
Çalıştığım firmadaki bilgisayarda olmadı fakat evdeki bilgisayarda açtım ve 2007 olarak kaydettim.

Fakat sadece bir aktarımda kalkış ve varış alanlarına Şehir ismini getiriyor Oysa uçuş saatlerini getirmesini istiyorum.

ellerinize sağlık.
İlginiz için teşekkürler

Sn. yurttas'ta çözüm sunduğu için, aynı anda iki farklı çözüm üzerinden gitmek yerine, birini seçip onun üzerinden gitmek daha doğru olur.
Bana sorarsanız; Sn. yurttas'ın dosyası üzerinden gidin. Bu nedenle mesajlarınıza cevap vermemiştim zaten.

Ama şunu belirteyim: dosyanızdaki sütunları (hücreleri) biçimlendirmeniz gerekiyor. Uçuş saatlerini ve diğer sütunları listelememesinin nedeni de bu..

İyi akşamlar.

G Sütundaki ilgili hücrelere,
Aşağıdaki formülü uygularsanız, işinizi görür ancak C sütündaki uçuş kodlarının düzgün olması gerekli mevcut verilerde bazı hücreler boşluk ile başlıyor.
Selamlar iyi çalışmalar.

Kod:
=EĞER(C2="";"";EĞER(VE(SOLDAN(C2;2)="TK";SAĞDAN(C2;4)*1>7000);"ANADOLUJET";EĞER(VE(SOLDAN(C2;2)="TK";SAĞDAN(C2;4)*1<7000);"TURKISH AIRLINES";EĞER(SOLDAN(C2;2)="XQ";"SUNEXPRESS";EĞER(SOLDAN(C2;2)="OH";"ONURAIR";EĞER(SOLDAN(C2;2)="KK";"ATLASJET";""))))))

Merhabalar,
Murat bey sanırım kırılmış gibi, aslında burada ortak amacımız var.
"Bilmediğimizi öğrenmek, bildiklerimizi öğretmek." paylaşmak.
Aslında Murat beyi fazlasıyla yorduğumu da düşünüyorum. Sağ olsun çok ilgilendi. Sonuçta yapmış olduğu dosya da çok güzel, orada sadece Uçuş saatleri gelmeli dedim. Bunu benim kendi bilgilerimle yapmam mümkün değil. User formda zaten hangi şehirler arası olduğunu zaten belirtiyoruz diye, sanırım ben doğru anlatamadım. Kusura bakmayın.
Eğer benim şimdiye kadarki mesajlarıma bakarsanız sırf kendim için istediğim yoktur. Belki sizde farkettiniz bazı arkadaşlar konu açıyor soru soruyor. Dosya ekle yardımcı olalım dendiğinde ise tamam şöyle hallettim deyip konuyu kapatıyor. Yani bildiklerini sorup kendilerini sanırım yüceltiyorlar.
Usta07 verdiğiniz cevap için teşekkürler. Yalnız C sütunundaki bazı hücrelerde TK kısmını hücre biçimlendirme ile yazdım kopyaladım. Sonra aynı hücreye sayıları girmek suretiyle rakamları yazdım. İşte bu hücrelerde formül çalıştıramıyoruz.
Mesela UÇUŞ2, Data, C43 ile C45 hücrelerinin özelliklerine bir bakınız.

Murat bey ayrıca sizin de yardımlarınızı bekliyorum.

Hakan bey, ellerinize sağlık bu da güzel olmuş.
Fiyatları tarihe göre siteden güncellemek mümkün olur mu acaba

Teşekkürler

Web den dış veri al ile veri çekilebiliyor ama ben isteğinizi yapamam.

Geri