Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İki hücreyi değerlendirip başka bir tablodan değer alma
Elimdeki listeye model ve parça adı girdiğimde başka sayfadaki tablodan ilgili modele ve parçaya ait fiyatı belirtilen hücreye yazmasının istiyorum. Nasıl yapabilirim...
Örnek çalışma ektedir.
Zaten 20 hücre için yapılmıştı
20000 için yaptım.siz istediğiniz gibi çoğaltınız.
Ayrıca Sayfa1 deki model ve parça isimleri ile Sayfa2 deki model ve parça isimleri aynı olmalı buna dikkat ediniz.
Teşekkür ederim. Tüm verilerimi tekrar gözden geçirdim acaba yazılımlarda mı hata var diye bir şey bulamadım.
daha sonra formülü kontrol edeyim derken benim yazdığım formülde parantez eksikliği olduğunu gördüm düzeltince hücrelerde düzeldi.
Tekrar teşekkür ederim...
Zafer bey yazdığınız formülü 1 saattir inceliyorum.. Acemi olduğumdan artık pes ettim anlayamıyorum. Bana bu formülün mantığını anlatabilir misiniz?
Excel yardımına baktım dizileri çarpıp toplar diyor ama sizin yaptığınız işlemde ne çarpma ne de toplama var..
Sayın hipotalamus arkadaşım bu formul koşullu toplama formülünün daha pratik bir uygulamasıdır denilebilir.
1 den fazla koşul gerektiren toplamları hesaplamada pratik bir yoldur.
Ya arkadaşlar Yurttaş'ın bu konu ile ilgili yaptığı çalışmayı inceledim =TOPLA.ÇARPIM(B2325;F23:H25)
Bu formülde ; olan yere * koyarsan sonuç değişmiyor. Ama diğer örneklerde ise sonuç değişiyor. Yurttaş'ın hazırladığı derste bununla ilgili bir bilgi yok. Yani formülde neden ; veya neden * kullandığı anlatılmamış.
Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.