• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki hücreye değer yazmadan sonuç göstermesin

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis Ev ve İş 2010
Türkçe
Merhaba,

Diyelimki C1 Hücresine =A1-B1 formlünü yazdık. A1 ve B1 hücresinin her ikisine birden rakamsal olarak değer girmeden C1 hücresinde sonuç görünmesin istiyorum (mümkünse boş görünsün).
Öbür türlü mesela A1 hücresine sonuç girdiğimde C1 hücresinde sürekli (-) veya pozitif olarak değer çıkıyor ve alta doğru uzun bir tabloda göz karışıklığı oluşuyor.
*İngilizce excel kullanıyorum

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

merhaba

bunu deneyiniz.
Kod:
=EĞER(BOŞLUKSAY(A1:B1)<>0;"";A1-B1)

Teşekkür ederim. Ancak ben tam anlatamadım sıkıntımı, lakin araştırarak birazda isteğimi geliştirme şansım oldu.
İlginiz ve yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Aslında iki hücreden ikisine birden değer girmezsek verdiğiniz formül beklentimi fazlasıyla karşılıyor. Ancak değer girmediğimizde de görünen 0 (sıfır) sonucu da görünmesin demeliymişim.

baska bir alternatifte
=EĞER(ve(A1<>0:B1<>0);=EĞER(a1-b1)>0;a1-b1;""))

Merhabalar,

Ekli dosya bana gelen raporun bir kısmını içeriyor. A1 hücresinde görünen sayı 21070201 olmasına rağmen asıl değeri son üç rakamı olan 201. Bu hücredeki değeri görünen sayıya nasıl çevirebilirim. Yardım edebilirmisiniz? Teşekkürler.

Son düzenleme:
ekini yukleyemedin sanırım

Ekli dosyalar

cevireceğiniz hucreleri mouse ile işaretleyin oradan sag kilik yapın hucreleri biçimlendir oradanda geneli seciniz işleminiz olacaktır ekte yaptım kolay gelsin
siz ozelden "21070"genel formunu yaptıgınız için boyle gozukuyordu

Teşekkürler.

Geri