• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki hücreye bağlı formül atama

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Ekdeki örnek dosyada
A Hücresi
"Dükkan" Sa Kdv% 18 Olacak
"Mesken" Se Kdv% 1 Olacak

Bununla Beraber

B Hücresi
149 Eşit Yada Küçükse Kdv % 1
150 Eşit Yada Büyükse Kdv % 18 Olacak

C Hücresini Ben M2 Göre Düzenledim Ama Aynı Anda A Hücresinide Göz Önünde Bulundurmasını İstiyorum. bunu nasıl yaparım

Örnek Olarak
A Hücresi B Hücresi C Hücresinin
Dükkan 35 %18

Olmasını Nasıl Sağlayabilirim

Ekli dosyalar

Merhaba,

2 şart çakışırsa ne olaması gerekiyor. Yani; A1 dükkan, B1 30 ise ne olması gerekiyor.

Sorunuzu daha net açıklarmısınız.

Merhaba, soru biraz eksik olmuş ama
Kod:
=EĞER(B1=0;"";EĞER(VE(A1="MESKEN ";B1<150);"%1";"%18"))
yeterli olur sanırım.
Dükkanlarda her halükarda %18 olacak, meskenlerde ise 150 m2'den küçüklerde %1, büyük ve eşitlerde %18 olacak.
Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Merhaba, soru biraz eksik olmuş ama
Kod:
=EĞER(B1=0;"";EĞER(VE(A1="MESKEN ";B1<150);"%1";"%18"))
yeterli olur sanırım.
Dükkanlarda her halükarda %18 olacak, meskenlerde ise 150 m2'den küçüklerde %1, büyük ve eşitlerde %18 olacak.
Kolay gelsin.

lark bey ilginize teşekkürler.. Aceleden olacak soruyu eksik yazmışım.
yukarıdaki formül işimi gördü.

Ayrıca 2 yada 3 şartlı formüllerde nasıl bir yol izlememi gerekiyor. bunla ilgi örnekler mevcut mu ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Son düzenleme:
Bir şey değil..

Son düzenleme:
lark kusura bakma sabah sabah bu kadar olur. Dün oldukca bu işlem için uğraştım birkaç pürüzlü nokta kaldı. Senin verdiğin formül işimi gördü ancak bir yerdede aynı şekilde bir sorun çıktı.

Ekteki dosya ile ilgili bir sorum daha var. Hesaplamayı aşağıdaki gibi nasıl formüle edebilirim. Daha önce vermiş olduğun formülü bunda denedim olmadı.

E hücresinde hesaplama yaparken A hücresi dükkan olduğumda D hücresi "H" yada "E" bile olsa hiç hesaplama yapmayacak
buna karşı A hücresi mesken olduğunda D hücresi "H" olduğunda hesaplama yapacak "E" olduğunda yapmayacak

Teşekkürler

Ekli dosyalar

Kod:
=eğer(ve(a6="MESKEN ";d6="H");$c$9/$d$9*b6;0)

Üstadım verdiğin formülü uyguladım. Ancak başka bir sorun oluştu. Alt toplamlar tutmadı.
Eklediğim dosyada ne hatalı bir bakabilir misin

B hücresi dükkan ve C hücresi H olduğu zaman hesaplamalarda bir hata meydana geliyor ve doğrulama hücresinde toplamlar tutmuyor.

dosyayı ekte gönderiyorum.

Teşekkürler..

Ekli dosyalar

16.satır dükkan değil de mesken olabilir mi.

16 satır mesken olamaz. ( mesken yada dükkan olması değişken duruma göre değişiyor.)
Dükkan olup H olduğu zaman sorun çıkıyor. Dükkan olup E olduğu zaman sorun olmuyor.

Bir türlü cözemedim. Hesaplamaların hatalı olduğunu son anda fark ettim.

O zaman Dükkan ve "H" olduğunda hesaplama yapılmaz önermesi yanlış. Fark tam o satır kadar.

evet dediğiniz doğru.
Dükkan ve "H" olduğu zaman hesaplama yapmaması gerekiyor. ve alt toplamlarında tutması gerekiyor.
Nasıl bir işlem yapmak gerekiyor. tablonun mantığını değiştirmeden bunu nasıl aşabilirim.

Son düzenleme:
Kurgunuz yanlış. Örneğin "J" kolonundaki formüllerde "D6" hücresine el ile girdiğiniz değeri 1042'ye bölüp 912 ile dağıtıyorsunuz. Sonuç olarak o kolonda 90 toplama erişmeniz mümkün değil.

Son düzenleme:
Örneği tekrar kurguladım. Bakarsanız memnun olurum.
mesken yerine dükkan yazınca işler karışıyor.
Hesaplamaların düzgün olması için nasıl bir yol izlemem gerekir.

Ekli dosyalar

Dükkan ve H olursa, M PAYI VE K PAYI hesaplanmayacak da diğer paylar hesaplanacak mı.

iki tarih arası karşılaştırma

arkadaşlar merhaba, ben bir hücreyi koşullu biçimlendireceğim. hücre değeri küçük yada büyük gibi ölçütler var. ancak ben hücre değerine girilecek olan tarih bugünkü tarihi 90 gün geçmiş ise farklı renkte gözürmesini istiyorum.
yardımcı olursanız sevinirim.

Geri