• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki hücre aralığındaki tarihlerde cumartesi ve pazarı işaretleme

Excel Vers. ve Dili
excell
Merhaba arkadaşlar,

Basit bir excell tablosunda c1 hücresine öyle bir formül yazacağız ki c2 ile c500 arasına karışık olarak yazdığımız tarihlerden (01.01.2012 formatında) cumartesi pazara denk gelenleri kırmızı ile yazacak. Neden bu formülü c1 hücresine yazmamız gerektiği sorusuna cevap ise, c2 ile c500 arasına kopyala yapıştır yöntemi ile tarih verisi girileceğinden formül bozulacaktır. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

merhaba arkadaşım bende buna benzer birşey arıyordum biraz karıştırarak çözdüm belki daha basit bir yolu vardır ama şimdilik işimi gördü sende bir denersin..

koşullu biçimlendirme kullanarak hücrelerin formül ile biçimlendirilmesi seçeğiyle iki tane kural yerleştirdim. uygulama alanına ise tarih sütunumu seçtim.

1.kural CUMARTESİ için =HAFTANINGÜNÜ(E7;1)=7
2.kural PAZAR için =HAFTANINGÜNÜ(E7;1)=1

umarım işini görür..kolay gelsin.

Merhaba arkadaşlar,

Basit bir excell tablosunda c1 hücresine öyle bir formül yazacağız ki c2 ile c500 arasına karışık olarak yazdığımız tarihlerden (01.01.2012 formatında) cumartesi pazara denk gelenleri kırmızı ile yazacak. Neden bu formülü c1 hücresine yazmamız gerektiği sorusuna cevap ise, c2 ile c500 arasına kopyala yapıştır yöntemi ile tarih verisi girileceğinden formül bozulacaktır. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba,

C1 hücresinin sizin anlatımınıza göre bir fonksiyonu yok.

Diğer hücrelere Koşullu Biçimlendirme yapılabilinir. Yalnız C2:C500 arasına kopyala özel yapıştırdan değeri seçerseniz Koşulla biçimlendirme bozulmayaktır.

c2:C5 aralığını seçtikten sonra Koşullu Biçimlendirme Formül :

Kod:
=HAFTANINGÜNÜ(C2;2)>5

Geri