• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki farklı veriye göre sıralama yaptırma

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
Merhaba arkadaşlar. Okulumuzda yapılan sınavlarda kullanmak üzere ekteki dosyayı hazırladım. Ancak yapamadığım bazı hususlarda yardımınıza ihtiyacım var ilgilenirseniz sevinirim.
bu dosyada kura sayfasında kura çeken arkadaşlar salon numaralarını ve başkan, gözetmen veya yedek olduklarını kurayla belirliyorlar. Benim yapmak istediğim kura sayfasındaki salon numaralarının sıralı bir şekilde sıralı sayfasına aktarılması. bunu yaparken S.BAŞKANI olanları kendi içinde, gözetmen ve yedek olanları da kendi içinde ayrı ayrı sıralamasını sağlamak. ancak bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba açıkçası öyle bir formül yazamadım ama kura sayfasındaki başlıklara filtre uygulayarak sadece s.başkanını seçersiniz ve listeyi kopyala yapıştır yaparsınız diğerleri de aynı şekilde.

Merhaba açıkçası öyle bir formül yazamadım ama kura sayfasındaki başlıklara filtre uygulayarak sadece s.başkanını seçersiniz ve listeyi kopyala yapıştır yaparsınız diğerleri de aynı şekilde.

İlginize teşekkür ederim ancak filtre uygulamak istediğim sonucu vermiyor

Sayın kolkuh örneğin kura sayfasında 1.sırada ismi yazılı olduğu halde 13 nolu salon başkanlığı kurasını çekmiş olan tahir isimli kişi sıralı sayfasındaki 14. sıraya,5. sırada yazılı olduğu halde 6 nolu salon gözetmenliğini çeken mecit gözetmen bölümüne 6. sıraya yazılmalı. yani sıralama hem E hem de F hücrelerine göre olmalı. bunu sağlayacak bir formül veya kod yazılabilir mi acaba.???

sayın arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilecek kimse yok mu?

Geri