• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki Farklı Ürünün Kaç tane Aynı Müşteriye satıldığını bulma

_Kaos_

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
Öncelikle Merhaba,

Personellerimizin prim hesaplaması için A ve B ürünü kaç kişiye sattığımı bulabilmem gerekiyor. işin içinden bir türlü çıkamadım. açaıkçası 3 gündür internetten videolu ders anlatımlarına bakıyorum ama bu konu hakkında bir döküman bulamadım.

http://dosya.co/8l2dv31mj7wt/Aynı_Müşteriye_Satış.xlsx.html

Dosyada yer alan satış tablosunda Bir Müşteri Temsilcisinin hem A hemde B ürününü kaç tane aynı müşteriye satışını yaptığını nasıl bulabilirim.

whirlybird ilginiz için çok teşekkür ederim. istediğim toplam miktar değil.

İstediğim X Müşteri Temsilcisinin Kaç Adet Müşterisine EVDE İNTERNET ve TİVİBU (Hem EVDE İNTERNET hem TİVİBU ) satışı yaptığını bulmak.

Merhaba,

İşlem durumunun yanındaki kısma aşağıdaki formülü yazmanız size sayıyı verecektir.

Kod:
=SUMPRODUCT(--($A$2:$A$100=A2);--(MATCH($C$2:$C$100&$A$2:$A$100;$C$2:$C$100&$A$2:$A$100;0)=(ROW($A$2:$A$100)-ROW($C$2)+1)))

Merhaba.

Umarım yanlış anlamadım.

-- Satış Detay sayfası F2 hücresine aşağıdaki dizi formülünü uygulayın ve liste boyunca kopyalayın (yardımcı sütun)

Kod:
=EĞER(VE(B2="EVDE_İNTERNET";TOPLA(EĞER(C2=$C$2:$C$80;EĞER($B$2:$B$80="EVDE_İNTERNET";1)))+TOPLA(EĞER(C2=$C$2:$C$80;EĞER($B$2:$B$80="TİVİBU";1)))=2);A2;"")
[FONT="Arial Narrow"][COLOR="Blue"]Formül dizi formülü olup hücreye [COLOR="Red"][B]CTRL+SHIFT+ENTER[/B][/COLOR] ile girilmelidir.
İşlem doğru yapılmışsa formül [B]kendiliğinden [COLOR="red"]{[/COLOR][/B]...[B][COLOR="red"]}[/COLOR][/B] şeklinde köşeli paranteze alınacaktır.[/COLOR][/FONT]
-- PERSONEL sayfası B2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp aşağı doğru kopyalayın.
Kod:
=EĞERSAY('Satış Detay'!$F$2:$F$80;A2)

Sinan2618 Merhaba,

Öncelikle teşekkür ediyorum. Formülün aşağıdaki kısmında bir hata olabilir mi?

Kod:
--(MATCH($C$2:$C$100&$A$2:$A$100;$C$2:$C$100&$A$2:$A$100;0)=(ROW($A$2:$A$100)-ROW($C$2)+1))

@ Ömer BARAN
Çok teşekkür ediyorum. Elinize sağlık. Bu şekilde istediğimi elde etmiş oldum.

@ İdris SERDAR

Pivot Table aklıma gelmemişti. Ama gönderdiğinizden ihtiyacım olan bir başka şeye ulaşma imkanı buldum. teşekkür ediyorum.

Kolay gelsin.
.

Geri