• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki farklı tabloyu birleştirme

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Öncelikle tüm forum sakinlerine merhaba :)

Sorunumu oldukça açık bir şekilde dilek getirmek için uzun uzun yazayım.

Tablo 1 : Müşteri No | Müşteri Adı | Cep Telefonu | Site Adı |

Tablo 2 : Müşteri No | Hizmet Adresi| Aldığı onanım| Satış sorumlusu |

Bu iki tabloyu birleştirmek istiyorum yalnız Aynı müsteri no karşısına aynı bilgiler gelmeli. iki tablonun tek ortak değeri Müsteri no. Yani tek bir tabloda aynı müşteri no'suna sahip müşterinin tüm bilgilerini listelemek istiyorum. Aynı aşağıda olduğu gibi.

Tablo 3 : Müşteri No | Müşteri Adı | Cep Telefonu | Site Adı | Hizmet Adresi| Aldığı onanım| Satış sorumlusu |

Excel'de bu şekilde bir birleştirme yapabilir miyim?

İhsan bey her şeyden önce ilginiz için teşekkürler, dosyanın boyutu oldukça büyük içinde 610.000 Müşterinin bilgileri mevcut. Yani buraya eklemem oldukça zor. İşlem basamaklarını buraya yazabilirseniz çok sevinirim. Excel 2007 kullanıyorum bu arada.

Dosyanızı görmeden işlem yapamam içine 10'ar tane veri girin öyle ekleyin bende size yardımcı olmaya çalışayım. Siz verileri daha sonra tekrar eklersiniz

vlookup la yapabilirsiniz sanırım. Müşteri numarları sabitse verileri başka bir tabloya çekebilirisiniz.bunu 2003 te yaptım ama aynı şekilde işini görüyorsa deneyebilirisin. 11 ve 12 nolu müterileri değiştirirsen verilerde değişir.vlookup ve ya düşey ara ile ana tablonuzdaki müşteri numarlarıyla diğer tablolarınızdaki verileri tek sayfaya toplarsınız.umarım işinizi görür..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Müşteri bilgileriniz sürekli eklenecekse ve siz sürekli aynı birleştirme işlemini yapacaksanız belki Excel'in dış veri al özelliğini kullanarak query yapabilirsiniz.

Geri