• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki farklı tablodaki verilerle analiz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
İşyeri : excell 2003 eng
Ev : excell 2007 tr
Açıklaması biraz karışık ve zor olacağından örnek bir dosya hazırladım. 1 nolu tabloda yer alan "Son Durum" sutununa gelecek veriler; Adım değeri ve 2. nolu tabloya göre berlittiğim açıklamaya göre değişiyor.

Ben birkaç şey yapmaya çalıştım fakat, çok pratik olmadı. Eminim fonksiyonlarla bunu çok pratik hale getirecek akadaşlar vardır. Daha öncede çok yardım gördüğüm forumdaki arkadaşlardan bu konuda acil yardımlarını bekliyorum

şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleme:
Merhaba,

Bana göre açıklamalarınız eksik.

Net=0 ise ne olacağı tam olarak anlaşılmıyor.

Net sıfır ise 2.Adım, 3. Adım olacak demişsiniz fakat arkası boş.

Anladığım kadarı ile;

=İNDİS($L$4:$P$9;KAÇINCI(A2;$J$4:$J$9;0);(D2=0)+D2)

.

hocam cevap için teşekkkürler öncelikle. Evet şimdi baktım da dediğiniz doğru Dosyada 2 nolu tabloda karşılık yazan yer aslında Net= 0 olacak. Zira sağa doğru Net=0,1,2,3.. diye gidiyor. ozaman indis i k dan baslatmam gerekecek?

hocam dosyayı yeniledim. tekrar bakabilme şansın var mı?

Son düzenleme:
bir çok kombinasyon denedim ama iyice tıkandım :( sizin gönderdiğiniz formül Net=0 olanlar için doğru işlemesine rağmen diğerlerinde net=1 ken bir alt basamaga dusurmesi gerekirken net=0 gibi davranıyor
ben aşağıdaki şekliyle ekleme yaptım ama bu seferde net=2den sonrakiler sizin gönderdiğiniz formulle doğru oluyor

=INDEX($AJ$4:$AT$9;MATCH(K2;$AI$4:$AI$9;0);(AD2=0)+(AD2)+AD2)

Sorunuzu hala tam olarak açıklamayorsunuz.

Tüm detayları ve şartları mantığıyla birlikte buraya yazarmısınız.

.

hocam ben anlaşılmayan kısmın neresi olduğunu çözemedim.

benim istediğim; mesela Adım Değeri= 2. Adım ; Net=0 da tabloda yer alan Net=0 da 2. Adıma karşılık gelen "3. Adım" ifadesinin "Son Durum" sutununa gelmesi

net= 3 ten sonra da liste aynı olduğunda (net=3,4,5...) için net=3 te yer alan değerlerin adım değerine uygun şekilde "Son Durum" bölümüne gelmesi

sizin yazdığınız formülde Net=0 için geliyor fakat Net=2 den sonraki kısımlar yanlış geliyor.

Konuyu siz bildiğiniz için kestirmeden açıklamalar yapıyorsunuz. Çok müsait olmadığım için üzerinde çok fazla zamanda harcıyamadığım için konuyu bu şekilde anlamıyorda olabilirim.

Şu şekilde yapalım.

Eklediğiniz dosyanın E sütununda ilk 10-15 satırına olması gereken değerleri manuel yazın ve bu değerleri hangi durumlara göre yazdığınızı tek tek dosyada açıklayıp dosyanızı yeniden ekleyin.

.

haklısınız..hocam ekte söylediğin gibi manuel yazıp açıklamaları da ekledim.

Son düzenleme:
hocam elinize sağlık, doğru çalıştı. matchten sonra if i denemedim ben hiç. Bütün problemi çözüyormuş. Çok bilgilendirici oldu aynı zamanda çok teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri