• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki farklı tablo karşılaştırma

Excel Vers. ve Dili
exel 2010
Değerli arkadaşlar , sabahtan beri bunu araştrıyorum ama bi türlü yapamadım. meutmenlen çözümü vardır forumda ve internette ama ben yapamadım.Lütfen değerli zmanınız arayıp bir çözüm bulurmusnuz.? İlginiz için şimden teşekürler...

Dosya ektedır...

Kısaca yapılacak olan şu
E sutunudaki malzmelerin hepsi A sutunda da var.. Benim istediğim E sutundaki malzmelrin fiyatlardan yararlanıp (F sutunda var) A sütündaki malzelerin fiyatını C sütünuna yazdırsın.. umarım sorunumu anlatabilmişimdir...
İlgilenelere şimdeneden sonsuz teşekürler..

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir,ancak mazı malzemelerin fiyatları yok bu satırlarda #yok hatası göreceksiniz

Ekli dosyalar

Merhaba değerli arkadaşım,
Çok teşekkür ederim..İlginize başarıalrınız devamını dilerim.. saygılar..

Cevap veren her iki Değerli arakdaşıma çok teşekürler.. İlginize alakanıza müteşekkirim..
Saygılar..

Değerli arkadaşlar .. soruma çok hızlı cevap aldığım için çok mutluyum.. İnanın sabahtan beri bununla uğraşiyorudum.. düşey ara formulunu kullanana iki değerli arkadaşımda yakın sonuçları bulmuşlar.. lakın ilki daha doğru.. benim sormak istedeğim ise şu...
=DÜŞEYARA(A3;E:F;2)
=DÜŞEYARA(A507;E:F;2;YANLIŞ)
bu iki formul arasında ne fark var... ikinci çözümü sunan değerli arkadaşım.. =DÜŞEYARA(A3;E:F;2) formülünü kullanmış, ilk cevaplayan değerli arkadaşım catalinastrap'ın belirledeği gibi olamayan malzemelere hata döndürmemiş fiyat listedesinden değer atamış.. bunun mantığı nedir.. ? cevaplayan değerli arkaşlarıma şimden sonsuz teşekürler..
Not; sorunum iilk çözümü sunan catalinastrap arkaşımın cevabı ile çözülmüştür..Kendisine ve konuya ilgi gösteren tüm değerli dostlamıza teşekürler..

Merhaba formüldeki "yanlış" seçeneği tam eşleme bulmak istediğinizde kullanılır yani %100 aynı ise. Bu alana "doğru" yazarsanız yaklaşık eşlemeleri getirir

Merhaba formüldeki "yanlış" seçeneği tam eşleme bulmak istediğinizde kullanılır yani %100 aynı ise. Bu alana "doğru" yazarsanız yaklaşık eşlemeleri getirir
bilgilendirmaniz için tekradan teşekürler.. saygılar.. başarılar..

Geri