• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki farklı sheette veri eşleme

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhaba,
iki ayrı sheet te tutarlar ve kodlar var. ben aynı koda sahip fakat tutarıda %10(+,-) olan birimleri eşleştirmek istiyorum ama nasıl yapabilirim ?
mesela ilk sheette 1000 tl ve a1x kodu var, ikinci sheette a1x koduna sahip ve tutarı 1100 tl ile 900 tl olanları bulmak istiyorum. toplamda böyle 1000 veri falan eşleştircem. o yüzden filtre olmadan formül tarzı birşey yazmam lazım. sanırım ve bağlacıyla vs yapabiliriz ama yapamadım.

Yardımcı olursanız sevinirim,
Teşekkürler

Merhaba bu şekilde,verileriniz sayfa1 de olduğu varsaydım, deneyin:
=DÜŞEYARA(B1;Sayfa2!$A:$B;2;0)

teşekürler ama düşeyara doğru cevap değil, şöyle ki bende 2 tane değişken var. hem ax1 kodu, hem tutar, düşeyara ile sadece ax1 koduna göre diğer sheeti eşleştiriyorum. benim istediğim hem ax1 koduna sahip olsun hem de tutarın %10 altı veya üstü aralığında olsun. çünkü sadece ax1 koduna göre eşleştirirsem ax1 koduna sahip birden fazla veri var. sadece ilki eşleşecek. hem kodu hem tutar aralığı olacak şekilde formülüze etmem lazım.
özetle ax1 koduna sahip 1100 tl ile 900 tl arasından ki uygun olanları diğer sheet te bul gibi birşey demem lazım.
mesela (ax1 ve 900<tutar<1100) olanları getir gibi birşey yazmam lazım sanırım teşekkürler

Geri