iki farklı listede eşleştirme

Excel Vers. ve Dili
2007
merhabalar, benim sorum elimde 2 liste var. birinci listede kimlik no ve isimler var. ikinci listede ise genel kimlik no,isim ve adres var.
Eşleştirme yapıp 1. listedeki kimlik noların ikinci listede karşılığı olması halinde c sütununa adresleri yazabilmek. Yardımcı olabilirseniz sevinirim .

dosyadaki tc numaraları tarafımca değiştirilmiştir. halit3

Son düzenleme:

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
merhabalar, benim sorum elimde 2 liste var. birinci listede kimlik no ve isimler var. ikinci listede ise genel kimlik no,isim ve adres var.
Eşleştirme yapıp 1. listedeki kimlik noların ikinci listede karşılığı olması halinde c sütununa adresleri yazabilmek. Yardımcı olabilirseniz sevinirim .
Merhaba
sayfa2 de adresler ayrı sütunlada,
sayfa1 de eşleşme olduğunda adresler birleştirilerem mi yazılacak
yoksa ayrı sütunlara mı yazılacak?

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
arkadaşı umarım kişilerin uydurmadır yok değilse hemen kaldır yok yere iş açma başına şahsen benim bilgilerim böyle yayınlansa çekeceğin vardı.ad soyad tc no adres veeee kontör çetesine çok güzel malzeme

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
1 nolu mesajdaki Dosyadaki tc numaraları tarafımca değiştirilmiştir.

Excel Vers. ve Dili
2007
2 farklı listede eşleştirme

doğru söylüyorsunuz. benim düşüncesizliğim. listeyi değiştirdim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
İ

İhsan Tank

Misafir

dosyadaki tc numaraları tarafımca değiştirilmiştir. halit3
eki inceler misiniz

Ekli dosyalar

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Merhabalar, benim sorum şu olacak. benim 2 listem var . Birincisinde kimlik no, isim, soyisim ikincisinde (genel liste) kimlik no, isim , soyisim ve adres alanları var.

1. sayfada yer alan kimlik noları 2. sayfadaki kimlik nolarla eşleştirerek, bulduğu adresleri 1. sayfanın d sütununa yazabilirmiyiz. Yardımlarınızı bekliyorum
Merhaba
Adres Birleştirilerek mi yazılacak?
Öyle ise D2 yazarak deneyin
Kod:
=DÜŞEYARA(A2;Sayfa2!A:I;4;0)&" "&DÜŞEYARA(A2;Sayfa2!A:I;5;0)&" "&DÜŞEYARA(A2;Sayfa2!A:I;6;0)&" 
"&DÜŞEYARA(A2;Sayfa2!A:I;7;0)&" "&DÜŞEYARA(A2;Sayfa2!A:I;8;0)&" "&DÜŞEYARA(A2;Sayfa2!A:I;9;0)

Excel Vers. ve Dili
2007
öncelikle listeyi yeniledim, sıkıntı olmaması için. adresler birleşik olacak yani tek sütunda. İhsan bey teşekkür ederim ama adres kısmında sadece ilçe yazıyor.

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba
Adres Birleştirilerek mi yazılacak?
Öyle ise D2 yazarak deneyin
Kod:
=DÜŞEYARA(A2;Sayfa2!A:I;4;0)&" "&DÜŞEYARA(A2;Sayfa2!A:I;5;0)&" "&DÜŞEYARA(A2;Sayfa2!A:I;6;0)&" 
"&DÜŞEYARA(A2;Sayfa2!A:I;7;0)&" "&DÜŞEYARA(A2;Sayfa2!A:I;8;0)&" "&DÜŞEYARA(A2;Sayfa2!A:I;9;0)
ihsan bey , black lord ilginize çok teşekkür ederim. ilgili kodu uygulayınca adresleri veriyor. :)

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
ihsan bey , black lord ilginize çok teşekkür ederim. ilgili kodu uygulayınca adresleri veriyor. :)
İhsan bey cevabınızı görmemiştim cevap yazarken.
İyi çalışmalar :hey: