• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İKİ FARKLI KOŞULA GÖRE VERİ ÇEKME

Excel Vers. ve Dili
excel 2013
Merhaba,

Farklı sayfadan iki farklı sütundaki yazan koşullara göre veri çekmek için nasıl bir formül kullanabilirim,

Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,

Eğer çekeceğiniz veri Rakam ise Çoketopla formülünü yada saydırmak için Çokeğersay formülünü kullanabilirsiniz.

Merhaba Doğan Bey,

Kelime çektireceğim yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Son düzenleme:
altın üyesiniz dosya eklerseniz daha çabuk cevap alırsınız

Merhaba,

İstediğim şeyi ekteki dosyada anlatmaya çalıştım,

Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Ekli dosyalar

Alternatif olsun..

Normal formül..

C++:
=EĞERHATA(İNDİS(Sayfa1!$C$1:$C$1000;TOPLAMA(15;6;SATIR(Sayfa1!$C$1:$C$1000)/((Sayfa1!$A$1:$A$1000=A2)*(Sayfa1!$B$1:$B$1000=B2));1));"")

Deneyiniz.

C++:
=EĞERHATA(İNDİS(Sayfa2!$F$1:$F$8;TOPLAMA(15;6;SATIR(Sayfa2!$F$1:$F$8)/((Sayfa2!$C$1:$C$8=$A2)*(Sayfa2!$E$1:$E$8=B$1));1));"")

Ben talebinizi tamamen ters anlamışım. Yani sayfaların yerleri karışmış.

Sayfa1'de A2 ve A6 hücrelerinde "A" var ve karşılarında rakam var. Ama siz diğer sayfada sadece ilk veriyi almışsınız. İstediğiniz sonuç bu şekilde mi?

Ben talebinizi tamamen ters anlamışım. Yani sayfaların yerleri karışmış.

Sayfa1'de A2 ve A6 hücrelerinde "A" var ve karşılarında rakam var. Ama siz diğer sayfada sadece ilk veriyi almışsınız. İstediğiniz sonuç bu şekilde mi?
SAYFA 2 DE BULUNAN C SÜTUNU VE "E" SÜTUNUNA GÖRE "F" SÜTUNUNA; SAYFA 1'DEKİ A SÜTUNU İLE B1 İLE EŞLEŞİYORSA B1, D1 İLE EŞLEŞİYORSA D1'E KARŞILIK GELEN ADETLERİ ÇEKTİRMEK İSTİYORUM,

MESELA ; A VE X -15 / A VE Y 2000

Tam ifade edemedim sanırım.

Sayfa1'de;
C2=15
C6=20

Değerleri var. Bunlar A ve X parametresine karşılık geliyor. Fakat siz diğer sayfada sadece C2=15 değerini baz alıyorsunuz. C6=20 devre dışımı kalacak?

2. Sayfada Y yazıyorsa koşul olarak Y sütununu sağındaki adet gelsin istiyorum

Benim soruma cevap verirseniz daha net ilerleriz.

Deneyiniz.

Örnek dosyanın önemi sanırım burada daha iyi anlaşılıyordur.

C++:
=EĞERHATA(İNDİS(Sayfa1!$A$1:$E$12;KAÇINCI($C2;Sayfa1!$A$1:$A$12;0);KAÇINCI($E2;Sayfa1!$A$1:$E$1;0)+1);0)

Geri