• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki farklı hücre tek sonuç koşullu biçimlendirme

Excel Vers. ve Dili
2015 türkçe
Saygıdeğer üstadlar exelde çok iyi olmadığımdan sorunun çözümünü diğer başlıklarda da aramama rağmen bir türlü formül yazamadım.

Sorum şu;

A B C
D 1 1 1
E 1 2 1
F 1 3 2
G 2 1 2
H 2 2 3
İ 2 3 4
J 3 1 3
K 3 2 4
L 3 3 5

AD hücresine 1 BD hücresine 1 Yazdığımda CD hücresinde 1 yazsın ve aynı hücrenin rengi yeiş olsun
AE hücresine 1 BE hücresine 2 Yazdığımda CE hücresinde 2 yazsın ve aynı hücrenin rengi yeşil olsun
AF hücresine 1 BF hücresine 3 Yazdığımda CF hücresinde 2 yazsın ve aynı hücrenin rengi mavi olsun
AG hücresine 2 BG hücresine 1 Yazdığımda CG hücresinde 2 yazsın ve aynı hücrenin rengi mavi olsun
AH hücresine 2 BH hücresine 2 Yazdığımda CH hücresinde 3 yazsın ve aynı hücrenin rengi sarı olsun
Aİ hücresine 2 Bİ hücresine 3 Yazdığımda Cİ hücresinde 4 yazsın ve aynı hücrenin rengi turuncu olsun
AJ hücresine 3 BJ hücresine 1 Yazdığımda CJ hücresinde 3 yazsın ve aynı hücrenin rengi sarı olsun
AK hücresine 3 BK hücresine 2 Yazdığımda CK hücresinde 4 yazsın ve aynı hücrenin rengi turuncu olsun
AL hücresine 3 BK hücresine 3 Yazdığımda CK hücresinde 5 yazsın ve aynı hücrenin rengi kırmızı olsun

Aslında bir tanesinin formülünü çıkartabilseydim diğerlerinide çıkartırdım gibime geliyor.O yüzden fazlada zamanınızı almak istemem değerli dostlar.Tek bir formülü bilirsem iş çözülür gibime geliyor.Yardımlarınızı bekliyorum

Saygılarımla.
NOT:Mesajda A B VE C yazıları sola kaymış görünmekte.Normalde oradaki sayıların üzerine gelecek bu harfler

Merhaba
AD Hücresine 1 derken AD Sutununundaki bütün hücreleremi yoksa AD1 (Yani AD Sutunununun 1 nci hucresinemi)

Merhaba;

Ekli dosyayı size fikir verecektir.

Selamlar,

Ekli dosyalar

AD1 hücresi olarak kabul edersek AD1 ve BD Hücrelerine 1 yazın CD1 hücresine aşağıdaki kodu yapıştırın.
Kod:
=EĞER(VE(AD1=1;BD1=1);1;"")[CODE]
[/CODE]
Renk için
CD sutununun tamamını seçin.Seçili halde iken;
Koşullu biçimlendirme -yeniKural-Biçimlendirilecek hücreler için formül kullan seçeneğini seçin.Bu formül doğru olduğunda değerlerim biçimlendir bölümüne
Kod:
=CD1<>""
formülünü girin.Biçimlendir--Dolgu kısmında rengi seçin tamam diyerek işlemi tamamlayın.

AD1 hücresi olarak kabul edersek AD1 ve BD Hücrelerine 1 yazın CD1 hücresine aşağıdaki kodu yapıştırın.
Kod:
=EĞER(VE(AD1=1;BD1=1);1;"")[CODE]
[/CODE]
Renk için
CD sutununun tamamını seçin.Seçili halde iken;
Koşullu biçimlendirme -yeniKural-Biçimlendirilecek hücreler için formül kullan seçeneğini seçin.Bu formül doğru olduğunda değerlerim biçimlendir bölümüne
Kod:
=CD1<>""
formülünü girin.Biçimlendir--Dolgu kısmında rengi seçin tamam diyerek işlemi tamamlayın.

Çok teşekkür ederim.

Yaklaştım ama kesin sonuç çıkmadı.Çünkü bende 9 varyasyon var.bu tek işlem için geçerli,bahsedilen AD -BD ve CD hücrelerinde sıkıntı yok.ancak diğer belirttiğim hücrelerdeki işlemleri nasıl hesaba katacağız.

Yani sonuç olarak 9 farklı olasılık var.düşününki 2000 sayfa toplam bir belge var. Ben yan yana satırlardaki iki değeri(AD-BD) hücrelere girdiğimde diğer satırdaki hücrelerdeki değer ve renkler (örn:CD) otamatik gelecek.

Sizin bu sayılarınızın gelme mantığı nedir, neye göre rakam ataması oluyor,bunları açıklarsanız bunun bir formülü bulunur. verdiğiniz örnekler arasındaki bağ nedir?

Hemen açıklayayım Hasan Bey

Diyelimki ofiste yerden geçen bir elektrik kablosu var ve bu kabloya herhangi bir kişi takılıp düşebilir

A Sutunu:Kontrol düzeyi(1,2 yada 3 olabilir) Yukardaki örnekte 2 olur çünkü 2'ye karşılık gelen ibare ofiste iyileştirmeye ihtiyaç var demek.
B Sutunu:Şiddet(1,2 yada 3 olabilir)Burda yukarıdaki örnekte 1 olur çünkü 1'e karşılık gelen ibare hafif yaralanmadır
C Sutunu:Risk derecesi işte buda benim formülle bulmak istediğim değerdir.Bu değer sayısal olarak 1 ile 5 arasında bir değerdir.Yani kontrol düzeyi ve şiddetin kesişimine göre bir değer var.

Vermiş olduğum 9 örnekte birbirinden bağımsız örnekler.

Aslında 3t risk analizi şeklinde nette görsel tarama yapabilirseniz anlatmaya çalıştığım kombinasyonu orda 3*3 tablo şeklinde görebilirsiniz

Geri