• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki Farklı Excell Dosyada Makro Yardımıyla İşlem Yapmak - Yardım lütfen

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kasims
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 - 2007 tr /eng
Merhaba,

Bugün kayıt oldum ve ilk yardım talep mesajımı aşağıda belirtiyorum:)

İki farklı excell dosya var. Bunlardan biri sabit, diğerinin ismi ve içeriğindeki bilgiler (ad soyad ve sicil ve belge no bilgileri) her gün değişmektedir.

Hazırladığım makronun sabit dosyadaki bazı bilgileri değişken dosyaya aktarmasını ve değişken dosyadaki istemediğim bazı bilgileri silmesini istiyorum. Ancak dosya adı değiştiği için sürekli olarak hazırladığım makrodaki dosya adını da güncellemesi gerekiyor. Ancak bir türlü başaramadım.

Hem dosya adı değiştiğinde hem de değişken dosyadaki veri sayısı (satır sayısı) artsa da doğru sonucu verecek bir makro için yardımlarınızı rica ediyorum. Ekteki dosyada yaptığım çalışma var liste3.xls dosyası için makroyu nasıl doğru bir şekilde çalıştırabilirim?

Teşekkürler

-Makroyu kaydettiğim dosya adı: toplu liste.xls
-Makroyu doğru olarak çalıştırabildiğim dosya adı: liste2.xls
-Makroyu dosya adından dolayı çalıştıramadığım dosya: liste3.xls

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bugün kayıt oldum ve ilk yardım talep mesajımı aşağıda belirtiyorum:)

İki farklı excell dosya var. Bunlardan biri sabit, diğerinin ismi ve içeriğindeki bilgiler (ad soyad ve sicil ve belge no bilgileri) her gün değişmektedir.

Hazırladığım makronun sabit dosyadaki bazı bilgileri değişken dosyaya aktarmasını ve değişken dosyadaki istemediğim bazı bilgileri silmesini istiyorum. Ancak dosya adı değiştiği için sürekli olarak hazırladığım makrodaki dosya adını da güncellemesi gerekiyor. Ancak bir türlü başaramadım.

Hem dosya adı değiştiğinde hem de değişken dosyadaki veri sayısı (satır sayısı) artsa da doğru sonucu verecek bir makro için yardımlarınızı rica ediyorum. Ekteki dosyada yaptığım çalışma var liste3.xls dosyası için makroyu nasıl doğru bir şekilde çalıştırabilirim?

Teşekkürler

-Makroyu kaydettiğim dosya adı: toplu liste.xls
-Makroyu doğru olarak çalıştırabildiğim dosya adı: liste2.xls
-Makroyu dosya adından dolayı çalıştıramadığım dosya: liste3.xls

sanırım olmayacak bir işlem:(

Geri