iki excel kitabı arasında formül yapmak?

Excel Vers. ve Dili
ofis 2003
iki excel kitabı arasında formül ile köprü kurmak nasıL oLuyor ? yani örnek olarak. kitap1 ve kitap2 arasında kitap2 nin A1 sütununda yazan kelimeyi yada rakamı kitap1 deki sütuna nasıL aktarabilirim otomatik olarak.. düşeyara formülü ile nasıL oLuyor ?

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
sayfalar arası bağlantı kurmak ile kitaplar arası bağlantı kurmak arasında fark yok. dikkat etmişseniz bir hücreye bir formül yazmışsanız; aynı sayfada ise hücre adresi, başka sayfada ise hücre adresinin önünde sayfa adresi, başka kitapta ise sayfa adresi önünde kitap adresi olacaktır.
köprü kurmak için; fareyi sağ tıklayın, altta köprüyü tıklayın, gelen pencerede küprü ile ilgili yönergeleri takip edin.
bir fonksiyonun nasıl kullanıldığını öğrenmek için excel yardım menüsünü ya da fx'i tıkladığınızda gelen pencerede fonksiyonu seçin sol altta bu işlev hakkında yardımı tıklayın

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
"kitap1" den "kitap2" ye link vermek için "kitap2" deki istediğiniz bir hücreye

Kod:
[Kitap1.xls]Sayfa1'!$A$1
yazın. Eğer link verdiğiniz dosya kapalı ise formülünüz;

Kod:
='C:\Documents and Settings\user\Desktop\[Kitap1.xls]Sayfa1'!$E$9
şeklinde (veya dosyanız neredeyse) gözükecektir.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
arkadaşımız, sorusunu excele yeni başlayanlar başlığı altında yazmakla isabetli seçim yapmış, bilmediğini bilen biri olarak tebrik etmek lazım.

sorduğu soru ise biraz excel bilen herkesin gözü kapalı yaptığı şeyler.
bu tür sorulara cevap vermek için uzman arkadaşlarımızı beklemeyelim, bildiğimiz ölcüde hepimiz katkıda bulunalım.
uzman arkadaşlara daha çetrefilli sorulara cevap vermek için zaman kazandıralım. bu sayede bizlerde daha fazla şey öğrenmiş olmaz mıyız?
exceli ne kadar çok biliyorsak o ölcüde az şey bildiğimizin farkında değil misiniz? ben, exceli tanıdığım kişilere göre çok iyi bildiğimi sanırken, bikaç ayda ne kadar çok şey öğrendiğimi söylesem inanmazsınız. uzman arkadaşlar herhangi bir soruya cevap verdiklerinde takip etmeye çalışıyorum, o sorunun cevabını bilsem bile başka şeyler öğrenme imkanını buluyorum.
uzman arkadaşların vakti nekadar çok olursa o ölçüde hem kendi sorularımıza kısa zamanda yanıt alırız hem de başka şeyler öğrenmiş oluruz.

not: üstüme vazife olmayan bir konuda ahkâm kestim. konunun soru ile direkt ilgisi yok elbet. öneri ve eleştiri forum sayfasında olsa daha iyiydi ama bir konuya dikkat çekmek için sorunun cevap kısmında yazmak belki daha etkili olur diye düşündüm.
asıl sorunun dışına çıkarak yorum eklediğim için site yöneticilerinden özür dilerim.

Excel Vers. ve Dili
2003 / TR
Arkadaşlar bende bu sorunun bir başka boyutunu aktarmak istiyorum.

Örneğin A kitabındaki bir hücreyi B kitabında kullanıyorum. A Kitabında kullandığım hücrenin üzerine ekstra satırlar açmak durumda kalınca B kitabında tanımlanan hücre yolu otomatik güncellenmiyor ki bu işlem aynı Kitapta kullanılan sayfalar arasında gerçekleşiyor.

Yani A kitabı 1.sayfa A34 hücresini B kitabı 1.sayfa A1 hücresine bağladıktan sonra A kitabı 1. sayfa 34.satırın üzerine 1 satır eklenince B kitabı 1.sayfa A1 hücresindeki bağlantı otomatik olarak A35 olarak güncellenmiyor. Ancak aynı işlem A kitabı üzerindeki sayfalar arasında otomatik güncelleniyor.

Sebep yada çözüm bilenlerden yardım rica ederim.

Çok teşekkürler.