• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki ayrı sayfa karşılaştırma

Excel Vers. ve Dili
2010 - Türkçe
Merhabalar,

Ekli dosyada müşterilerin 2012 ve 2013 yılında ürün kodları bazında yaptığı alımları karşılaştırmak istiyorum; fakat 2012'de almadığı ürünü 2013'te almış olabiliyor(veya tam tersi). Vlookup'la verileri çektiğimde farklı müşterinin aynı kodlu ürünle yaptığı alımı getiriyor. müşterilerin 2013 kendi alımlarını 2012 yılı verilerinin yanına nasıl getirebilirim?

Ekli dosyalar

dosyanızdan peki birşey anlaşılmıyor..esasen dosyanızdan anlaşılıyo ama sizin anlattıklarınızdan birşey anlaşılmıyor..

sheets1 e3 hücresine şu formülü uygulayın..eminim istediğiniz bu değil..:)

=DÜŞEYARA(A3;Sheet2!$A$3:$B$3700;2;YANLIŞ)

Ben de tekrar okuyunca pek bir şey anlamadım zaten. =)

Şöyle ki; müşterilerin 2012 yılı alım miktarlarının yanına 2013 yılı alımlarını getirmek istiyorum. Fakat vlookup yapınca 2012 yılında alım yapıp 2013'te alım yapmayan müşterilerin yanına alım yapmış gibi görünüyor.

Fakat vlookup yapınca 2012 yılında alım yapıp 2013'te alım yapmayan müşterilerin yanına alım yapmış gibi rakam geliyor demek istemiştim.

yukarıdaki formülü uyguladığınızda müşterilerin 2012 yılı alım miktarlarının yanına 2013 yılı alımlarını getirmiş olursunuz..bazı hücrelerde #yok yazıyor..o hücreler o müşterilerin 2012 yılında alım yapıp 2013 yılında alım yapmadığını gösteryor..isterseniz onları boş hücrelere de çeviririz...örneğin formülü uygulayın.."702000" müşterisi var..bu 2012 yılında alım yapmış 2013 yılında yapmamış..sizin demenize göre vlokup uyguladığınızda 2013 yılında alım yapmayan bu müşterinin o formülü uyguladığımız hücresine hangi sayı geliyor ki siz alım yapmış gibi görünüyor diyorsunuz acaba ? yada siz dosyayı eksin gönderdiniz..ilk mesajınızda ürün kodları demşsiniz.burda o kodlar yok..ya da ben anlamadım..umarım birisi yardımcı olur..

MErhaba
İyi Çalışmalar
Böyle Bir Şeymi Acaba

Son düzenleme:
apocalyt öncelikle ilginize teşkkür ederim.. 2013'te alımı olmadığı için boş olması gereken kodun (702000 gibi) yanına miktar geliyor demek istemiştim.

Merhaba asr35,

eklentiyi açamıyorum?

İyi Çalışmalar

Son düzenleme:
Ellerinize sağlık kesinlikle çok yardımcı oldu!

Takıldığım bir yer var sadece;

Dosyada AĞAÇ DOĞAL SAĞLIK ÜRÜN. SAN. TİC. - 2013'te alım yapmamış (kırmızı renk) fakat altındaki kodun yanında (718814) alım yapmış gibi miktar çıkmış, neden kaynaklanıyor olabilir acaba?

Her Halde Gözden Kaçmış Olmalı
Sayfa2 De 2013 Yılında
718814 2 Alım Yapmış

Son düzenleme:
Günaydın,

Evet doğru 2 kere alım yapılmış; ancak AĞAÇ DOĞAL SAĞLIK ÜRÜNleri almamış bu üründen (zaten 2013'te bu müşteri hç alım yapmamış). Abdi İbrahim ve Aksu Vital'in alımları var. Rapora ise sanki AĞAÇ DOĞAL SAĞLIK ÜRÜNleri bu üründen almış gibi rakam gelmiş.

Geri