• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki ayrı satır ve stundaki aynı tarihleri sayma

mcetinkaya65

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2021 türkçe
Bir stunda bulunan tarihlerin o ay içinde kaç defa olduğunu hesaplayabilmemiz için nasıl bir formül gerekir.
Selamlar.

Ekli dosyalar

2. istek için AJ6 hücresindeki formül:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((HAFTANINGÜNÜ($C$4:$AG$4;2)<6)*($C$6:$AG$6="X"))

1. isteğinizin ne olduğunu bile anlamadım maalesef:(

İlginize ve bilginize teşekkürler.
Sayın hocam,
Yapmak istediğim.Bir memurun bir ay içinde hafta tatili, izin, resmi ve milli bayram tatilleri hariç net olarak çalıştığı günlerin sayısını hesaplamak istiyorum.Şu anki formüller izin izlenimindeki izinleri mesai sayfasına X işaretiyle işaretliyor.Mesai sayfasından hangi ayı seçersek o ay içinde kullanılan izinleri mesai sayfasına işliyor.Kırmızı ve yeşil alanada hafta tatillerini ve ressmi tatil günlerini getiriyor.
Benim az önceki soruyu yok sayalım.
Örnek:Veli isimli vatandaş mayıs ayı içinde izinleri ve hafta tatilleri resmi tatiller hariç net çalışma gününü hesaplamak için nasıl bir yol izleyebiliriz.
Saygılarımla

TAMİŞGÜNÜ formülünü incelediniz mi?

Bir de merak ettim, neden böyle bir çalışmaya ihtiyaç duydunuz (eğer sakıncası yoksa tabi)?

İzinler cumartesi pazar günlerine ve resmi tatillere gelirse tam işgünü çözüm olmuyor.
Bir dairede çalışan memurlara çalışma günleri kadar mesai ücreti veriliyor.Her ay tek tek manuel olarak çalışma günlerini hesaplamak zaman alıyor ve hatalar doğuyor.

TAMİŞGÜNÜ formülünün şöyle bir özelliği var:

Kod:
=TAMİŞGÜNÜ(MİN(C4:AG4);MAK(C4:AG4);$AL$1:$AM$14)

Formülü bu şekilde kullandığımızda; C4 ve AG4 arasında olan tarihlerdeki iş günlerini buluyor. Burda AL1:AM14 hücrelerinde bizim belirttiğimiz milli ve dini bayram günleri bulunursa onları da bu günlerden düşer. Siz AL1:AM14 hücrelerine kişinin izinli olduğu günlerle resmi ve dini bayramları kaydederseniz kalan iş günleri bulunur.

Bir de ilk verdiğim formülü aşağıdaki gibi değiştirirseniz alttaki kişilere kopyaladığınızda problem olmaz:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((HAFTANINGÜNÜ($C$4:$AG$4;2)<6)*($C6:$AG6="X"))

Sayın hocam sizleride çok üzdük,özür dilerim.
Sizin formüllerinizi AN ve AO stunlarına kopyaladım.
SL1 AM14 izinleri gir derken neyi kastettiniz.Oarada nereye girmem gerekiyor.Arada boşlu yok ki.
Milli ve dini bayramlar Pazartesi ..... Cuma günlerine denk gelirse ve izinli ise yanlış sonuç veriyor.

Ekli dosyalar

=TAMİŞGÜNÜ(MİN(C4:AG4);MAK(C4:AG4);$AL$1:$AM$14)
AL1 AL14 arasındaki tarihleri tablodan bulup düşüyor,sadece tabloda bu hücrelerin boş olanlarını düş şartı eklenebilir mi?

Valla sizin istediğiniz gibi değil ama ben bir şeyler yapmaya çalıştım. Dosyayı inceleyin. Sizin mantığınızdan biraz farklı oldu. İsterseniz sizinkiyle karma bir dosya oluşturursunuz.

Yalnız dosyayı açtığınızda ordaki düğmelerinizi kullanmayın. Çünkü onları kullanınca Al ve AM sütunlarına tatilleri atıyor ve benim formüller bozuluyor.

Ayın günlerini formüllerle elde ettim ve haftasonuyla resmi ve dini bayramların farklı görünmesini sağladım.

Kişinin izinli olduğu günleri aynı sayfada BC sütunundan itibaren kaydedeerseniz, o kişinin o ay kaç gün çalıştığını B sütununda gösteriyor. bunu sizin izinleri değerlendirdiğiniz kodlarla bir şekilde birleştirebilirseniz daha iyi olur.

Zaten resmi bayramlar sabittir. Yılbaşı, 23 nisan, 19 mayıs, 30 ağustos ve 29 ekim. bunlara dini bayramları da AT5 hücresinden itibaren yazarsanız, formüllerde onları da değerlendirir.

Sizin makroyla elde ettiğiniz resmi ve dini bayramları benim dosyadaki 5. satırdaki yerlerine aktaracak şekilde ayarlarsanız daha kullanışlı olur tabi.

İnceleyin bakalım, nasıl olmuş?

Ekli dosyalar

İlginize teşekkürler;
Kıymetli vaktinizi aldık.
Başarılar.

Geri