• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki ayrı özet tablo yu birleştirmek

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Tekrar merhaba, özet tablo oluşturmayı öğrendikten sonra bu kezde onları birleştirmek gerekti. Dosya ektedir.
Demin ki konuda verilen linkte özet tablo birleştirme örnekleri var ama onlar sıralı sayfalar için, ben zaten özet tablo olan iki veriyi birleştirmek istiyorum.
Teşekkürler..

Ekli dosyalar

Dediğiniz yeri arama seçeneği ile bulmuştum ve denemiştim ama bi sonuç alamadım??
Örnekte sıralı gidiyor satır ve sütünlar ama benimkinde aralıklı satırlar var, hani cari kodunu tek satır yazdıktan sonra yandaki sütunda 2 yıl var o yüzden heralde tam oturtamadım özet tabloya??

Biyerde bişeyleri eksik yapıyorum heralde ama bulamadım ornekleri inceledim ama benim yaptığımda cari kodlar tek tek sıralanıyor yıllarda hepsi gelmiyor tekrar tekrar deniyorum ama maalesef beceremedim tekrar ugrasicam biraz...

Herkese günaydın, hala aynı hatayı alıyorum, yurttaş hocam orneklere bakıyorum ama bende olmuyor, daha öncekinde yaptıgım gibi biyerleri bı sütuna mı atmam gerek? Çünkü cari kod altalta 3 tane olmaliyken 1 tane geliyor, tüm cariler 1 er kere geliyor, sanki suz yapmış gibi? Yıl sütunu garip rakamlar veriyor, toplamda yanlış, kafayı yemek uzereyim, raporu teslim etmeme 2 saat kaldı ve hala iki özet tabloyu birlestiremedim, yardım edin lütfen. Tesekkurler

Örnek dosya gönderememiştim evde internet olmadığı için, dosyayı şimdi gönderiyorum.
Yaptığım birleştirmede çıkan sonuç ekte.
Nerde yanlış yapıyorum???

Ekli dosyalar

.

Yukarıda verdiğim linkte ben:

"O dediğiniz olmaz. Veya ben bilmiyorumdur. Ancak bildiğim kadarı ile Pivot Tablo - Özet Tablo veri tabanı mantığı içerisinde düzenlenmiş verilerin özetini almak için bir araçtır.

Bu itibarla;

1. Veri tabanını tek tutacaksınız.

2. Veri tabanlarını ayrı tutup, bunları konsolide ettikten sonra yeni tablo yaratacaksınız.

3. Veri tabanlarını ayrı ayrı tutup, pivot table ile birleştireceksiniz."

Yani Türkçesi; olmaz diyorum. Siz hala yapamadım diyorsunuz?

.

Excel i iyi bilmediğim için olabileceğini düşünerek ve süremde azaldığı için öyle yazdım. Yoksa sizin linki inceledim ve o yazıyıda okudum ama dediğim gibi yanlış anlamışım.
Peki bu olayı başa döndürürsek yani ben özet tablo oluşturmadan önceki tablolarımı birleştirebilirmiyim??? Yani elimde iki ayrı liste var ben bunları 2 ayrı özet tablo olarak almıştım, bunları özet tablo almadan direk bu şekilde birleştirme şansımız varmıdır peki?? Dosya ektedir.
Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excel i iyi bilmediğim için olabileceğini düşünerek ve süremde azaldığı için öyle yazdım. Yoksa sizin linki inceledim ve o yazıyıda okudum ama dediğim gibi yanlış anlamışım.
Peki bu olayı başa döndürürsek yani ben özet tablo oluşturmadan önceki tablolarımı birleştirebilirmiyim??? Yani elimde iki ayrı liste var ben bunları 2 ayrı özet tablo olarak almıştım, bunları özet tablo almadan direk bu şekilde birleştirme şansımız varmıdır peki?? Dosya ektedir.
Teşekkürler.

.

Eğer iki tablodaki,

Satış = satış miktarı
Tutar = satış tutarı

sütun başlıklar aynı ise; tabloları alt alta koyun sonra pivot table'ı yapın.

Eğer bunlar farklı ise, ana tabloya bu iki sütunu ekleyerek, yeni bir tablo yaptıktan sonra pivot table'ı yapın.

.

Hocam ne kadar teşekkür etsem azdır. Sayenizde çok güzel bişey öğrendim.
Allah razı olsun.

Geri