• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki ayrı listedeki seçimlerle yeni bir liste

Excel Vers. ve Dili
2007 tükçe
merhabalar
ekte gönderdigim dosyada
form sayfasında önce birinci seçenek sonra ikinci seçenek sütunundan yapacağım seçımlerle ortaya çıkan sonuç listesinin sonuç sütununa gelmesini nasıl sağlayabilirim?
Örneğin birinci seçenek = b8
ikinci seçenek = sy
sonuç =b8sy listesi

Bir de aşağı açılan listenin 8 satır değil de daha uzun olmasını nasıl sağlayabilirim?
Şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

merhabalar
ekte gönderdigim dosyada
form sayfasında önce birinci seçenek sonra ikinci seçenek sütunundan yapacağım seçımlerle ortaya çıkan sonuç listesinin sonuç sütununa gelmesini nasıl sağlayabilirim?
Örneğin birinci seçenek = b8
ikinci seçenek = sy
sonuç =b8sy listesi

Bir de aşağı açılan listenin 8 satır değil de daha uzun olmasını nasıl sağlayabilirim?
Şimdiden teşekkürler

eki inceker misiniz
istediğiniz olmuş mu_?

Ekli dosyalar

sayın ihsan tank ilgilinize çok teşekkür ederim.
Ama sanırım sorumu tam olarak izah edemedim.Benim istediğim şey 1. ve 2. seçenek listesinden seçim yaptıktan sonra sonuç sütununa bu seçimlerin karşılığı olan listenin yazılması değil bu listenin yine aşağı açılır menü şeklinde
A2 hücresine gelmesi...
iyi akşamlar.

sayın ihsan tank ilgilinize çok teşekkür ederim.
Ama sanırım sorumu tam olarak izah edemedim.Benim istediğim şey 1. ve 2. seçenek listesinden seçim yaptıktan sonra sonuç sütununa bu seçimlerin karşılığı olan listenin yazılması değil bu listenin yine aşağı açılır menü şeklinde
A2 hücresine gelmesi...
iyi akşamlar.

eki inceler misin
siz zaten ad tanımlamalarını yapmışsınız. ufak bir ayarlada ben istediğiniz sonuca ulaştım.

Ekli dosyalar

merhaba. benim de bir sorum olacak.
elimde iki liste var. malzemenin ismi maliyeti ve stokları yazmakta. bu iki listede farklı sayıda malzeme ismi olduğundan yanyana sıraya dizemiyorum. aynı isimli verileri (her iki listede de bulunanları )yanyana getirmek için nasıl bir işlem yapabilirim.

tekrar teşekkür ederim ihsan bey.Ulaşmaya çalıştığım sonuç bu idi.Fakat birinci seçenek listesinden c harfi ile başlayan bir seçenek sectiğimde sonuç sütununda liste açılmıyor.
Ayrıca birinci seçenek listesinde bazı değişiklikler yapmam gerekti ;bu değişiklikleri yapınca liste yine açılmıyor.Formulü bozmadan bu listede nasıl değişiklik yapabilirim?
iyi günler

tekrar teşekkür ederim ihsan bey.Ulaşmaya çalıştığım sonuç bu idi.Fakat birinci seçenek listesinden c harfi ile başlayan bir seçenek sectiğimde sonuç sütununda liste açılmıyor.
Ayrıca birinci seçenek listesinde bazı değişiklikler yapmam gerekti ;bu değişiklikleri yapınca liste yine açılmıyor.Formulü bozmadan bu listede nasıl değişiklik yapabilirim?
iyi günler

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
iyi günler

birinci sorunuz için yanıtım
ad tanımlama ile tutması gerekmekte. ad tanımlamasınında C1SY değil _C1SY gibi ad tanımlama yapmışsınız. ondan kaynaklanıyor dosyayı düzelttim eki incelersiniz.
ikinci sorunuzu tam anlamadım. örnek dosya şeklinde sorarsanız daha iyi olur

Ekli dosyalar

Bu kadar hızlı cevap beklemiyordum doğrusu :)
nedenini anlamadım ama ad tanımlama yaparken c1sy,c1my gibi tanımlamalar hata veriyor.bu yüzden "c.." ile başlayan listeler altçizgi ile başlıyor.

İkinci sorum ile ilgili dosyayı bir önceki mesajıma ekledim.Sorunum listeler sayfasında "birinci seçenek" listesinde değişiklik yapmak zorunda kaldım.Yaptığım değişiklikler form sayfasında birinci seçenek menüsünde görülüyor ama bunlardan birini seçtiğim zaman sonuç sütununda liste açılmıyor.

Bu kadar hızlı cevap beklemiyordum doğrusu :)
nedenini anlamadım ama ad tanımlama yaparken c1sy,c1my gibi tanımlamalar hata veriyor.bu yüzden "c.." ile başlayan listeler altçizgi ile başlıyor.

İkinci sorum ile ilgili dosyayı bir önceki mesajıma ekledim.Sorunum listeler sayfasında "birinci seçenek" listesinde değişiklik yapmak zorunda kaldım.Yaptığım değişiklikler form sayfasında birinci seçenek menüsünde görülüyor ama bunlardan birini seçtiğim zaman sonuç sütununda liste açılmıyor.

birbirlerine uymuyor yalnız ad tanımlamalarıda mevcut değil gibi geldi bana bunlara dikkat ediniz.

ihsan bey sizin yardımlarınız sayesinde istediğime çok yakın bir liste elde ettim.tekrar teşekkür ederim.iyi geceler.

Geri