• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki ayrı listede iç içe eğer formülü

Excel Vers. ve Dili
ingilizce
iki tane ayrı listem var. Birinde günlük firma adi yapılan işlem ve masraf bilgilerini yazıyorum. diğer listemde de firma adı , aylık toplam masrafı yazmak istiyorum. ikinci listemde firma adı seçtiğimde ocak ayında toplamda ne kadar masraf yaptığımı hesaplatmak istiyorum yardımcı olurmusunuz. Ve ben ingilizce excel 2013 kullanıyorum.

Merhaba,

Öneri;

Örnek açıklamalı bir dosyayı, dosya ekleme sitelerinden birisine ekleyip, orada verilen linki burada paylaşırsanız, çabuk ve doğru cevap almanız kolaylaşır.

Merhaba,

"Harcamaların Aylık Dağılımı" sayfası B2'ye (OCAK),

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(('Arıza Raporlama'!$A$2:$A$26='Harcamaların Aylık Dağılımı'!$A2)*(METNEÇEVİR('Arıza Raporlama'!$D$2:$D$26;"aaaa")=$B$1)*('Arıza Raporlama'!$H$2:$H$26))

"Harcamaların Aylık Dağılımı" sayfası C2'ye (ŞUBAT),

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(('Arıza Raporlama'!$A$2:$A$26='Harcamaların Aylık Dağılımı'!$A2)*(METNEÇEVİR('Arıza Raporlama'!$D$2:$D$26;"aaaa")=$C$1)*('Arıza Raporlama'!$H$2:$H$26)

yazarak aşağıya doğru çoğaltınız,

Diğer aylar için formüldeki (METNEÇEVİR('Arıza Raporlama'!$D$2:$D$26;"aaaa")=$C$1) kırmızı harfi değiştiriniz, örneğin MART ayı için harfi D yapınız.

Kolay gelsin.

bilgiler için teşekkür ederim. bir sorum daha olacak para birimi Dolar olarak girdiğimde listede öyle gözükmesi için ne yapmalıyım.

Biçim,Para birimi,tüm sayı biçimleri,Simge den ABD dolar olarak belirleyiniz.Kolay gelsin.Dönüş yaptığınız için teşekkür ederim.

Merhaba Arkadaşlar,

a sütununun tamamındaki verilerin b sütunundaki veriler içerinde var mı varsa hangi hücrede bunları bulmam lazım çünkü sıralıda değil yani a5 deki 500TL b258 de olabiliyor yardımlarınız bekliyorum arkadaşlar.

Geri