• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki Ayrı belgedeki sayfaları tek bir belgede toplama

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Herkese günaydın,

Excel'de oldukça acemiyim. Dolayısıyla ne yapacağımı bilemiyorum. Elimde üniversite puanlarının yer aldığı iki ayrı belge var. Bu iki ayrı belge de kendi içinde ayrı ayrı sayfalar halinde. Her bir belgede çeşitli üniversitelerin puanları var. tablo4A belgesinde Lisans programlarının puanları , tablo3a belgesinde ise Önlisans programlarının puanları var. Benim yapmak istediğim. Bu iki belgeyi tek bir excel sayfasında birleştirmek. Birleştirmede iki ayrı belgede yer alan aynı üniversitelerin bölümlerinin oluşturulacak olan belgede alt alta gelmesini istiyorum. Örneğin tablo4a'da Abant İzzet Baysal Üniversitesinin puanları belirli bir satıra kadar sıralanmış, tablo3a'da da aynı şekilde sıralanmış. Ardından diğer üniversitelere geçilmiş. Oluşturulacak belge ise şöyle olacak: Önce tablo4a'da yer alan Abant İzzet Baysal üniversitesinin puanları gelecek, hemen ardından aynı üniversitenin tablo3a'da yer alan puanları eklenecek. Bu şekilde alt alta diğer üniversiteler de çağrılacak. Tablolar ekte sunulmuştur. Sanırım önce belgeler tek bir çalışma sayfasında toplanacak ardından diğer işlem yapılacak ?

Yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkür ederim :???: Dosyanın bitmiş halini yapıp da upload eden bir arkadaş olursa çok daha minnettar olurum

Ekli dosyalar

Forumda epey bir arama yaptım. Sayfa birleştirme adı altında çeşitli kodlar buldum, bunları çalıştırmaya çalıştım. Birleştirmeyi yaptım ancak bozuk bir şekilde, karakterler bozuluyor. Sabahtan beri işimi gücümü bıraktım uğraşıyorum ama bir türlü yapamadım. Yok mu şu mübarek gecede bu aciz kula bir yardım eli uzatacak. :(

Merhaba;
Bu kadar çok veriyi tasniflemek oldukça zor. Bu nedenle tablonun son aşamasına kadar olan tüm formülleri iptal ettim.
İlk dosya üniversite seçerek sonuç almaya yönelik.
İnceleyin.

Ekli dosyalar

İkinci dosya ise Kuvvetli bir bilgisayar, Biraz zaman ve yazılan kodları çoğaltma işlemi ile tüm verileri istediğiniz gibi sıralayacaktır.
Sıralamadan sonra kopyala>özel yapıştır-değerler işlemi ile formüllerden ve ilk sayfadan kurtularak dosyayı hafifletebilirsiniz.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Geri