DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Sub test()
For Each hcr In [b2:e7]
If [c10] = hcr.Value Then
If [c11] = Cells(hcr.Row + 1, hcr.Column) Then s = s + 1
If [d11] = Cells(hcr.Row + 1, hcr.Column) Then k = k + 1
End If
Next
[c12] = s
[d12] = k
End Sub
hocam öncelikle ilginize teşekkür ederim. dizi formülüne çevirmek nedemek biraz daha bilgi verebilirmisiniz. şu anda formülün içerisinde sayıyor ama hücrede #değer! olarak gösteriyorMerhaba sayın 09efe72!!! sorunuzu doğru anladı isem; D12 Hücresine =EĞER($B$2:$E$7=C10;EĞERSAY($B$2:$E$7;D11)) formülünü C12 Hücresine =EĞER($B$2:$E$7=C10;EĞERSAY($B$2:$E$7;C11)) formülünü uygulamanızı ve formülleri girdikten sonra ise DİZİ formülüne çevirmenizi öneririm.saygılar!!!
ek'teki dosya da bulunan b2;e7 aralığındaki tarihler ve "A" ve "Ö" gibi değerler var. c10 hücresine yazdığım tarih b2:e7 aralığındaki tarih ile eşitse b2:e7 aralığındaki Ö harfini nasıl saydırabilirim. Şİmdiden teşekkürler.
=TOPLA.ÇARPIM(($B$2:$E$2=$C$10)*($B$3:$E$3=C$11))+TOPLA.ÇARPIM(($B$4:$E$4=$C$10)
*($B$5:$E$5=C$11))+TOPLA.ÇARPIM(($B$6:$E$6=$C$10)*($B$7:$E$7=C$11))
sorunuzda tek tarih var o tarihte başka giriş olacak sanırım.
bu formülü dener misiniz_?Kod:=topla.çarpım(($b$2:$e$2=$c$10)*($b$3:$e$3=c$11))+topla.çarpım(($b$4:$e$4=$c$10) *($b$5:$e$5=c$11))+topla.çarpım(($b$6:$e$6=$c$10)*($b$7:$e$7=c$11))
hocam topla.çarpım fomülünü bilmiyorum ama formülü yazınca istediğim sonuç çıkmadı. Benim istediğim alta (c10) hücresine yazılan tarihe bağlı olarak üst taraftaki tablodaki o tarihin altındaki "a" ve "ö" değerlerini sayması. Yani oraya herhangi bir tarih yazdığımda o tarihe ait "a" ve "ö" değerlerinin kaçartane olduğunu bulmak. Ilginize teşekkürler.
dosyanızda bir örnek yazarak ekler misiniz_?
en üstteki ilk konuda var hocam dosya
Ben formülü o dosyada yazdım zaten. Anlamadığım bir şey var. Sizin yazdığınız tarihte kaç tane A varsa sayılacak Ö varsa sayılmayacak mıydı benim verdiğim formül bu işi gayet güzel yapıyor ondan dolayı formülü uyguladığınız dosyayı ve görmek istediğiniz sonuçları istedim sizden ama siz zahmet edip göndermiyorsunuz bile ondan sonra yardım gelmeyince hemen serzenişte bulunursunuz niye yardım etmiyorsunuz diye biraz da sorunu kendinizde ararsınız artık.
Not : Kırmızı olan yazı genel olarak yazılmıştır şahsi angılanmasın
hocam ben örnek dosya derken nasıl bir şey istediğimi sordunuz zanndettiğim için eklemedim yoksa zahmet etmekle alakası yok. yardım almak isteyen benim neden böyle bir saçmalık yapayım. verdiğiniz formülü yazınca ekteki sonuç çıkıyor. 8 tane "A" harfi saymalıyken 1 tana sayıyor.
Türkçe
=EĞER($C$10="";"";EĞERSAY($B$3:$E$7;C$11))
İngizlizce
=IF($C$10="";"";COUNTIF($B$3:$E$7;C$11))
merhaba
siz tüm harfleri toplamak istiyorsunuz.
şeklinde dener misiniz_?Kod:türkçe =eğer($c$10="";"";eğersay($b$3:$e$7;c$11)) ingizlizce =ıf($c$10="";"";countıf($b$3:$e$7;c$11))
Yan tarafa çekmeyi unutmayın.
hocam bu formül countıf in yaptıgını yapıyor gibi geldi bana ama ben c10 hücresinde yazılan tarihin "ö" ve "a" harflerini saysın istiyorum.
Yani ekteki tabloya göre 01.09.2011 tarihinde 1 tane "a" 2 tane "b" çıkması lazım.
hocam yardımlarınız için ekrar teşekkür ederim ama benim bu formülü kullanacağım dosya 551 satırlık bir excel dosyası bu formülü tek satıra sığdırmam mümkün değil birde diğer satırlara yazarken benim hata payım da artıyor. tek satırda apabileceğim bir formül yokmu acaba.
hocam formun örneğini yaptım elimdeki form la yaptığım örnek form un yerleşim şekli bire bir aynı oldu.