• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru IF - Tutarsız işleyiş

ai9

Excel Vers. ve Dili
Professional Plus 2016 / İngilizce
Merhabalar,

İçinden çıkamadığım bir sorunu sizlerle paylaşmak istedim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Herkese sevgiler, saygılar.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Bir makinenin başlangıç ve bitiş saatlerine bakıp çalıştığı zaman dilimlerine "X" yazmasını istiyorum. Ancak gördüğünüz gibi, bitiş saati 02:00 olmasına rağmen, 01:30'a ait hücreyi boş bırakıyor.
alkLy5.jpg

"X" yazmasını istediğim AV7 hücresinin içinde bu formül var:
ZXGZAZ.jpg

Bu formülün içindeki "AND" fonksiyonunun içini açarsam, aşağıdaki görüntü ortaya çıkıyor. Gördüğünüz gibi, "TRUE" vermesi gerektiği yerde nedense "FALSE" veriyor. Böylece AV7 hücresini boş bırakıyor...
oXBjYk.jpg

AL7 Hücresine kopyalayınız.Sağa doğru çoğaltınız.
Kod:
=EĞER(VE($I7<=AL$2;$J7>=AL$2);$E$1;"")
veya
Kod:
=IF(AND($I7<=AL$2;$J7>=AL$2);$E$1;"")

Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: ai9
İlginize çok teşekkür ediyorum, sorun çözüldü sizin sayenizde :)

$E$1 değil de $E$7 olacakmış sadece. 7'yi 1 gibi görmüşsünüz belli ki ama ustalar da hata yapar :)

İlginize çok teşekkür ediyorum, sorun çözüldü sizin sayenizde :)

$E$1 değil de $E$7 olacakmış sadece. 7'yi 1 gibi görmüşsünüz belli ki ama ustalar da hata yapar :)
Ustalarda hata yapabilir.Arif olan anlar.:).Dönüş yaptığınız için teşekkür ederim.

Ustalarda hata yapabilir.Arif olan anlar.:).Dönüş yaptığınız için teşekkür ederim.

Hocam yalnız şu an sizin çözümle de başka bir sorun oluştuğunu fark ettim:

Dikkat ettiyseniz 1.görselde birçok satır gizli halde. Çünkü sadece sorun yaşadığım satırı göstermek istedim. Sizin formülü kullandığımda o satırdaki sorun çözüldü, ancak şimdi de başka bir satırda sorun var:
***Benim formül, dolu olması gereken hücreyi boş bırakıyor
***Sizin formül, boş olması gereken hücreyi dolduruyor

Hocam yalnız şu an sizin çözümle de başka bir sorun oluştuğunu fark ettim:

Dikkat ettiyseniz 1.görselde birçok satır gizli halde. Çünkü sadece sorun yaşadığım satırı göstermek istedim. Sizin formülü kullandığımda o satırdaki sorun çözüldü, ancak şimdi de başka bir satırda sorun var:
***Benim formül, dolu olması gereken hücreyi boş bırakıyor
***Sizin formül, boş olması gereken hücreyi dolduruyor
Ekran görüntüsü yerine örnek dosya yükleyin kontrol edelim.
Örnek excel dosyası ekleme hakkında bilgi edinmek isterseniz:
https://www.excel.web.tr/threads/soru-ile-ilgili-oernek-excel-dosyasi-ekleme.174755/ bakınız.

Geri