DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim yol As String
If Target.Count > 1 Then Exit Sub
If Target.Value <> 1 Then Exit Sub 'şartınız
yol = "C:\Users\Desktop\deneme.xlsx" 'açılacak dosya yolu
If Dir(yol) <> "" Then
Workbooks.Open (yol)
Sheets("Sheet1").Select
Else
MsgBox "Dosyayı Bulunamadım."
End If
End Sub
herhangi bir hücreye 1 yazıldığına
Sub Açılan1_Değiştir()
Dim dosya As String, yol As String
dosya = WorksheetFunction.Index([I5:I7], [H5])
yol = "D:\yonetim2020\bilgi_formu\" & dosya & ".xlsx"
If UCase(Replace(Replace(dosya, "ı", "I"), "i", "İ")) = "SEÇİM YOK" Then Exit Sub
If Dir(yol) <> "" Then
Workbooks.Open (yol)
Sheets("Sheet1").Select
Else
MsgBox "Dosyayı Bulunamadım."
End If
End Sub
HOCAM SIZLERIN SAYESINDE BILGI BIRIKIMIM ARTIYOR..SAYGILARMerhaba
Köprü fonksiyonu ile yapabilirsiniz fakat hücre üzerine tıklamanız gerekir.
Makro ile yaparsanız 1 yazdığınız da kodlar çalışır ve dosya açılır.
Çalışma sayfasının kod bölümüne kopyalayın.
Kod:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) Dim yol As String If Target.Count > 1 Then Exit Sub If Target.Value <> 1 Then Exit Sub 'şartınız yol = "C:\Users\Desktop\deneme.xlsx" 'açılacak dosya yolu If Dir(yol) <> "" Then Workbooks.Open (yol) Sheets("Sheet1").Select Else MsgBox "Dosyayı Bulunamadım." End If End Sub
Sorunuz net değil, daha detaylı bilgi verir misiniz.
Yapmak istediğimiz; data2 dosyasındaki blok 1 butonundan b1 seçildiğinde blok1 dosyasından daire1 sheet ekrana gelsin, gerekli girdileri yapalım ve "save &exit" butonu ile çıktığımızda tekrar data2 dosyasına dönelim. oradan tekrar mesela b2 seçildiğinde durum tekrarlasın. bunu tüm bloklara uygulamam gerekiyor. anladığım kadarı ile başınıza iş açtım ???????????? bilmem durumu izah edebildim mi?Sorunuz net değil, daha detaylı bilgi verir misiniz.
hocam çok sağol ancak terslik şu, seçimde "seçim yok" seçiyorsun işlem yok doğru, B1 seçiyorsun Daire 2 ye gidiyor. Daire 1 e gitmesi gerekir.Ömer hocamın kodlarını biraz değiştirerek 1. blok için istediğinizi yaptım sanırım. Diğer bloklar için aynı kodu değiştirerek kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.