• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

icmal getirme cozulemeyen formül hk.

Excel Vers. ve Dili
2010 İNGİLİZCE
arkadaslar merhaba,
ek'li dosyada "icmal" sheetin verileri okuyup "getir" sheetine rakamlar gelmesi gerekiyor fakat formül ile getiremedim yardımlarınız rica olunur,
örnek olarak "getir" sheetine hangi rakamlar gelmesi gerektiğini toplama ile getirdim fakat formül ile yapamadım, istenilen şu,
"getir" sheetinde A1 Satırı "icmal" A stununa esitse "getir" sheetinde b1 hücresindeki hesap kodun karsısına örnek yaptığım rakamın gelmesi.https://yadi.sk/d/OhyEbSXYSwNqC

Hangi sayının veya hangi sayıların toplamlarının çağrılacağını nasıl bileceğiz acaba?

"getir" sheet sayfasında C1:C8 arası satırlarını icmal sayfasının hangi satırlarından alacağını toplama isareti ile gösterilmistir.

Ben de onu soruyorum zaten, o sayıların getirileceğine nasıl karar veriyorsunuz, bir kriter söylemelisiniz?
Yoksa zaten siz =+icmal!N40 yazmışsınız.

malesef bu değildi ve gelen rakamlar yazdığım rakamlardan farklı,
gelmesi gereken kriter "getir" sheet sayfasındaki "b" kolonundaki kodlar,
tabiki bu kodlar icmalde olmadığından bende getiremedim, buna adrees yönlendirmesi yada ad tanımlaması gibi birseymi yapmak gerekiyor, yani söyle,
"getir" sheetindeki "a1", icmal "a" bakacak,"getir" sheetin "b1" 770.02.006" ise,"icmal" "N40" Net Ödemeler Toplamı rakamı yazacak.
diğerleride aynı mantık dvm edecek. tsk

zor islem gibi görünüyor anlatamadığım nokta varsa detaylandırabilirim

C1 hücresine;
=EĞER(VE(getir!A1=getir!A1;getir!B1="770.02.006");icmal!N40;"")

C5 hücresine;
=EĞER(VE(getir!A5=getir!A5;getir!B5="770.02.006");icmal!N19;"")

Şeklinde deneyin.

tsk ataköy bu formülle C1 ve C5 yazınca aynı rakamlar geldi, peki diğer hücrelere ne yazmamız gerekiyor,

Sayın arkadaşım Getir sayfası B sütunundaki kod rakamlarını İcmal sayfasında nereye yazmanız gerekiyorsa oraya yazın ondan sonra iş kolaylaşır yoksa bu vazıyette her hangi bir mantıklı arama yapılamıyor.

Geri