• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İçinde sayı bulunan formülllü hücre kopyalamak

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
Merhaba arkadaşlar;

A sütununda formül sonucu oluşmuş sayılar var.B sütununa bunları özel yapıştır-değerleri diyerek yapıştırıyorum.B sütunundaki değerler formülden kurtuluyor ama sayı olarak gözükmüyor.Biz onu sayıya dönüştür dediğimizde sayıya dönüştürüyor.

"Sayıya dönüştür" demeden bu sütunu sayıya dönüştürmenin kolay bir yolu varmı ?

Uzun bir makro kodum var.Bir hücresinde formüldeki değere ihtiyacım var.Sayıya dönüştür olayını manuel yapabiliyorsunuz,ama makro ile olmuyor ?

Basit bir konu ama inşallah anlatabilmişimdir.Yardım edebilir misiniz ?

Merhaba arkadaşlar;
A sütununda formül sonucu oluşmuş sayılar var.B sütununa bunları özel yapıştır-değerleri diyerek yapıştırıyorum.B sütunundaki değerler formülden kurtuluyor ama sayı olarak gözükmüyor.Biz onu sayıya dönüştür dediğimizde sayıya dönüştürüyor.

"Sayıya dönüştür" demeden bu sütunu sayıya dönüştürmenin kolay bir yolu varmı ?

Uzun bir makro kodum var.Bir hücresinde formüldeki değere ihtiyacım var.Sayıya dönüştür olayını manuel yapabiliyorsunuz,ama makro ile olmuyor ?

Basit bir konu ama inşallah anlatabilmişimdir.Yardım edebilir misiniz ?

Makro ile aldığınız hücrede sadece rakam varsa onu sayıya çevirmek için yapmanız gereken *1 koymak. Örnk: Deger=Range("A1").value*1

Merhaba makro ilede yapmak mümkün ama makrosuz olarak istiyorsanız once tutunu sayı olarak belirleyin ve ctrl + h değiştir işlemi ile 1 i 1 ile 2 i 2 ile ...... değiştir diyip otomatik olarak hucre içinde 1 veya 2 ile 9 arası olanlar sayıya donusecektir. ama sonucta bu rakamlar başka formulden geliyor ise formulu

ornk= Eğer("Ali"="Ali";1,2) formulu Sayıyaçevir(Eğer("Ali"="Ali";1,2)) şeklinde yaparsanız sorun olmaz gibi. tabiki örnek dosya olsa daha detaylı yardımcı olabiliriz.

Arkadaşlar;

Başka bir yolla çözüme ulaştım.Sorunum kalmamıştır.

Hüseyin Bey;

Çok teşekkür ederim.Pek çok yerde kullanabileceğim,basit bir çözüm.

Saolun...

Geri