• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

içerikleri korunarak hücre birleştir

Excel Vers. ve Dili
2007,5
Değerli Bilgili arkadaşlar...

aradığım: exelde iki hücreyi secip birleştir denince, birleştiriyor ama birinisiliyor

( soldakidğer esas alırak birleşir diye uyarı vererek )

iki hücreninde değerleri korunarak bir hücrede yazar hale nasıl getiririz ?

bu çok sayıda satırda yapacam

mesela A B stununu seçip birleştir denince A1 stununda yazanın yanına B1 dekiler ilave olacak ve hepsi A1 de birleşerek yazmış olacak B1 boşalacak

bu bütün listede olacak ( A2 dekini yanına B2 deki silinip ilave olacak....A3 dekinin yanına B3 dekiler ilave olacak.... )

mümkünmü

Merhaba,

Aşağıdaki kodu deneyiniz.

Kod:
Sub BİRLEŞTİR()
    Dim Alan As Range, Veri As String

Application.DisplayAlerts = False

For Each Alan In Range("A1:A10")
        Veri = Alan.Text & " " & Alan.Offset(0, 1).Text
        Alan.Value = Veri
        Alan.Resize(1, 2).Merge
    Next

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

çok teşekkür ederim...

kodsuz olmuyor sanırım...

peki bu kod düğmeylemi çalışıyor ...stununa bakıp değer varsamı çalışıyor..otomatik mi çalışıyor

(şuan ofis programı sorunlu deneyemedim, ama kodun neye bağlı çalıştığını anlıyamadım)

programsız bir exelde başa bukoduekleyince olurmu

progralı bir exelse (mesela rehber programı yüklü) programın neresine ekliyecez bukodu

TEŞEKKÜR

Önerdiğim kod modül kodudur. Çalışmanıza boş bir modül ekleyip kodu içine ekleyin. Daha sonra bir buton ekleyip kodu butona atayın. Butona tıkladığınızda aktif sayfada belirtilen hücrelerde işlem yapar.

Ben buton nasıl eklenir bilmiyorum diyorsanız aşağıdaki linki tıklayın...

Sayfada Buton-Düğme Oluşturmak ve Makro Atamak (Resimli Anlatım)

çalıştı çok teşekkür ederim....

butona ekledim....

peki A1 10 değeri sabit ya bunları değişken nasıl yaparım...

her düğmeye basışta a1 10 birleştirme yerine ...hücrenin birinden sutunu birinden sayıyı alsın

o hücreye c yazıp diğerine 500 yazdık C D stunundan 500 satırı birleştirip C sutununa ekliycek

Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Sayın Korhan AYDIN, hazırladığınız kodları bir eklenti haline getirip, birleştireceğimiz hücreleri mausla seçerek seçilmiş hücrelerin birleştirilebileceği pratik bir uygulama mümkünmü?.

Merhaba,

Soyadım "AYDIN" değil, "AYHAN" dır. Üyelerimiz bu hatayı sıklıkla yapıyorlar. Kimse bana "AYHAN" soyadını yakıştırmıyor herhalde...

Şaka bir yana istediğiniz eklenti yapılabilir. Eklentide ki uygulama bu başlıktaki gibi mi olmalıdır? Yani seçtiğiniz sütunlarda birden fazla veri varsa tümü korunarak mı birleştirme olmalı?

Geri