• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Içeriği değişen hücreyi gösterme

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2010- TÜRKÇE
Herkese kolay gelsin..
daha önce de bir sorum olmuştu fakat yanıt bulmamıştım galiba yanlış anlattım ..

şöyle bir sorunum var ..

excel sayasında e sütununa girdiğim veriler oluyor ve bu işlemi userform ile yapıyorum ..
sorun şu ki ben her girdiğim son veriyi işaretli bir şekilde görmek istiyorum ..
fakat ben veri girdikce belli bir satırdan sonra göremiyorum haliye sayfanın altında kalıyor userform da acık olduğu için sürekli aşağıya yukarıya cekemiyorum sayfayı..

sayfamda 1. satırı dondurdum satır 2 den itibaren ben her veri girdiğimde en son değişen hücreyi gösteren bir kod bulabilirmiyiz..

(mesela ctrl+f deki gibi bir şey aradığımda o verinin üzerine götürmesi gibi)

Merhaba,
Userform açıkken sayfayı aşağıya yukarıya çekmek istiyorsanız UserFormun ShowModal özelliğini Falsa yapmalısınız.
Veri girdiğinizde sayfayı aşağı kaydırmak için veriyi sayfaya yazdırdığınız kod satırının altına aşağıdaki kodu eklemeniz yeterli olacaktır.
Hoşçakalın.
Kod:
    ActiveWindow.SmallScroll Down:=1

hocam dediğiniz kodu denedim fakat bu başarısız oldu ..
sebebi misal e150. satırdayım diyelim bir veri okuttum ki e2 ye yazdı o zaman e2 yi göremiyeceğim..

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [C2:C65536]) Is Nothing Then Exit Sub
Application.EnableEvents = False

Rows("2:208").Select
With Selection.Interior
.Pattern = xlNone
.TintAndShade = 0
.PatternTintAndShade = 0
End With
Rows(Target.Row).Select
With Selection.Interior
.Pattern = xlSolid
.PatternColorIndex = xlAutomatic
.Color = 65535
.TintAndShade = 0
.PatternTintAndShade = 0
End With

Application.EnableEvents = True
End Sub

Hocam bu şekilde bir kod kullandım fakat tam istediğim gibi olmadı sadece son değişen veriyi buluyor ve sarıya boyuyor ilgili satırı.. sorun şu ki son değişen veri 200. satırda olduğunda yine göremiyorum

Merhaba,
Verileri satırlara altalta yazdırdığınızı varsaymıştım.
Bu durumda veriyi sayfaya yazdırdığınız kod satırının üstüne ilgili hücreyi seçecek kod eklenebilir.
Kodlarınızı bilmediğim için örnek bir satır veriyorum. Hücre adresini kendinize göre değiştirmelisiniz. Veriyi E2 ye yazdırmak istiyorsanız [E2].Select satırı işinizi görecektir.
Ya da veriyi sayfaya yazdırdığınız kod satırını ekleyin ona göre değitirelim.

dosyam

hocam dosyamı ekledim fakat kodları ekledğimde hata alıyorum..

yardımcı olabilirmsiniz..

Ekli dosyalar

Geri