• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İçeren formülü

Excel Vers. ve Dili
Office 2016
=EĞER(YADA(VE(KAYIT!$I169="*Ermenek*";KAYIT!$I169="*Nolu*");KAYIT!$G169="Görevlendirme");KAYIT!B169;"")
Aşağıdaki gibi bir formül uyguladım.Fakat I169 da ne ermenek nede nolu ibareleri olmadığı halde gösteriyor. Yanlış bir formül mü uyguladım acaba

Merhaba,
Bu şekilde denermisiniz?
Kod:
=EĞER(YADA(VE(KAYIT!$I169="*"&"Ermenek"&"*";KAYIT!$I169="*"&"Nolu"&"*");KAYIT!$G169="Görevlendirme");KAYIT!B169;"")

"Ermenek" ve "Nolu" ikisi de olacak ya da sadece "Görevlendirme" olacak, bu takdirde sonuç B169, hiçbiri değilse "" olsun.

I169 hem "Ermenek" hemde "Nolu" olacak aynı zamanda G169 da "Görevlendirme"olursa sonuç =B169 değilse ="" olsun formül olmadı. Dizi formülü mü acaba diye enter+shift+ctrl yaptım yine olmuyor

Bu kodu denermisiniz?
Kod:
=EĞER(VE(EĞERSAY(KAYIT!$I169;"*Ermenek*")>0;EĞERSAY(KAYIT!$I169;"*Nolu*")>0;EĞERSAY(KAYIT!$G169;"*Görevlendirme*")>0);KAYIT!B169;"")

Merhaba
1---Yıldızları kullanmaktaki maksat nedir.
=EĞER(YADA(VE(KAYIT!$I169="*Ermenek*";KAYIT!$I169= "*Nolu*");KAYIT!$G169="Görevlendirme");KAYIT!B169; "")

2--KAYIT!$I169 hücresinde hem "ermenek" hem "nolu" kelimesi ayrı ayrı mı mevcut yoksa bu hücrede bir uzun metin (cümle) bulunuyorda , bunun içinde her iki kelimeninde olmasını mı istiyorsunuz?Eğer böyle ise herbir kelime için mbul fonk kullanmanızı ve aranan değerin > 0 doğruluğunu kullanın.

3-- Eğer yukarıdakilerden farklı bir sorun varsa önek dosya ekler misiniz?

Geri