• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Iç içe eğer ve düşeyara

burcin_end_muh

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2013
Merhaba arkadaşlar, aslında sorumun çok basit bir çözümü var ama ben farklı bir yolla yapılabiliyor mu diye merak ettim. aslında makroyla yapılabilir gibime geliyor.

sorum şu:
ekte yolladığım dosyada zmm166 sheet indeki ürün kodu ve şube tanımı sto sheetinde de varsa onun karşısındaki rakamı getirsin istiyorum.

bunu aslında çözmek kolay bir sütun açılır ürün kodu ve şube tanım birşetirilir her iki tarafta da ve bunu düşey arayla aratıp karşısındaki sayıyı zmm166 ya taşımak mümkün. ama bunu eğerle yada başka birşeyle yapmak mümkün mü? aslında makroda bir for döngüsüyle yapılabilir gibime geldi.

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Şunu dener misiniz:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((sto!A2:A6000=zmm166!C2)*(sto!C2:C6000=zmm166!E2)*sto!D2:D6000)

denedim ve çalışıyor çok teşekkür ederim dostum ancak birşey daha rica edebilir miyim? bunun mantığı ne? topla carpım a baktım dizi olayı.. hiç bir şey anlamadım.. basamak basamak anlatır mısın. yani sadece işim olsun amacı güdmüyorum nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorum tekrar çok teşekkürler.

TOPLA.ÇARPIM ile ÇOKETOPLA birbirine benzer formüllerdir. Amaç birden fazla olan şartları tabloda değerlendirmek ve sonuca ulaşmaktır. sizin şartlarınız her iki sayfada da hem ürün kodu hem şube adı aynı olanların stok toplamı olduğundan bu şartları sağlayacak şekilde formül düzenlenmiştir.

Geri