• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücreye tıkladıkça saysın

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
Arkadaşlar formda aradım ama bulamadım. bir excel sayfasında herhangi bir hücreye tıklandıkça onu saymasını nasıl sağlayabiliriz. Şöyleki a öğrencisine bir oy verilmiş. isminin yanındaki hücreye tıklayınca 1 yazsın. b öğrencisine de bir oy verilmiş. Onun isminin yanındaki hücreye tıklayınca 1 yazsın. a öğrencisine bir oy daha çıkınca isminin yanında 1 yazan hücreye tıklayınca 2 olsun. bu böyle devam etsin istiyorum. Kimdir bu anketinin sonuçllarını işlerken lazım oluyor. İlginize şimdiden teşekkürler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Aşağıdaki kodu bu işlemi yapmak istediğiniz sayfanın kod bölümüne uygulayıp denermisiniz.

İsmin yanındaki hücreye çift tıkladığınızda kod çalışacaktır.

Kod:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    On Error GoTo Son
    If Not IsNumeric(Target.Offset(0, -1)) Then
    Cancel = True
    Target = Target + 1
    End If
Son:
End Sub

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
Sayın korhan ayhan ilgi ve bilginize teşekkür ederim. Gayet güzel çalışıyor. Ancak sadece b sütunu için değil de bunu c,d,e,... (yaklaşık 25 soru ve cevap var) sütunları için nasıl genişletebiliriz acaba. Teşekkürler

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
istediginiz sutunda deneyebilirsiniz yazı yazdıgınız sutunun yanına tıklayınca sayı artacaktır kolay gelsin :)

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
Sayın Korhan Ayhan öğrenci isimleri a sütununda sabit ancak b,c,d,... sütunlarında öğrencilere sınıf arkadaşları hakkında sorular sorulmuş. Öğrenciler kendilerine göre arkadaşlarının isimlerini yazarak bu sorulara cevaplar veriyorlar. dolayısıyla a sütununa göre soru sorulan sütunların her birinin hücresinde aynı işlemin yapılabilmesi lazım. Sizin örnek dosyanızda a1 adı soyadı olsa b1 en yaramaz kim, c1 en sessiz kim gibi sorular içerse o zaman heb b2 hem de c2 hücreleri için aynı işlemi yapabilmeliyim. Öğrencilere yaklaşık 25 soru sorulduğunu ve bu soruların cevaplandığını düşünürsek isimleri tekrar yazmadan bunu nasıl sağlayabiliriz. Bir dosya ekledim.Teşekkürler

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
Sayın Parametre bir üstteki ekli dosyaya göre kodu yaklaşık 25 sütunluk nasıl uyarlayabiliriz? Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
Bir daha bakar mısınız?

Arkadaşlar yukarıdaki ekli dosya hakkında umutla yaddım bekliyorum. Eğer olmayacak bir şey ise söyleyin beklemeyeyim. Teşekkürler.

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
Sayın Parametre bir üstteki ekli dosyaya göre kodu yaklaşık 25 sütunluk nasıl uyarlayabiliriz? Teşekkürler.
Neler yapmayi planladıgınızı bir dosyada belirtip bizde size yardımcı olmaya kalksak çok sey istemiş olurmuyuz aceba :)

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Aşağıdaki kodu denermisiniz.

Kod:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    On Error GoTo Son
    If Not IsNumeric(Cells(Target.Row, 1)) Then
    Cancel = True
    Target = Target + 1
    End If
Son:
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
Sayın arkadaşlarım ekteki formu incelediğiniz zaman bir sınıfın öğrencilerine uygulanan Kimdir bu anketinin değerlendirimesi için bir form hazırlamaya çalışıyorum. Sorular öğrencilere dağıtılıyor. Onlar da bu sorulara arkadaşlarının adlarını yazarak kağıtları geri veriyorlar. Sınıfta 45 öğrencinin her biri her soruya farklı bir arkadaşının ismini yazabiliyor. dolayısıyla her sorunun cevabında hangi öğrenciye oy verildiğini sorunun altındaki hücreye tıklayarak o soruda en çok oyu alan öğrencinin tesbit edilmesi gerekiyor. Elimdeki kod ancak içinde yazı olan hücreye çift tıklayınca sayıyor. Bunun için f sütunundaki soruya verilen cevapları ancak e sütununa "A" harfi yazarak saydırabiliyorum. Ben ise buna gerek kalmadan isimlerin yanındaki hücrelere tıklamayla saydırmak istiyorum. Ayrıca 62 satırda o soruya en çok oy alan öğrenciyi yazdırarak sınıf raporu oluşturmak amacındayım. =mak(D17:D61) formülüyle en çok seçilen rakamı buluyorum. Ancak o rakamın sahibini bir alt hücreye yazdırmayı beceremedim.
Şimdi istediğim aralara harf yazmak zorunda kalmadan ismin yanındaki hücrelere çift tıklayınca bir rakam arttırarak sayması ve her soruda en çok oyu alanın isminin o sorunun altındaki hücreye yazdırılması. Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
Kimdir bu anket programı

Sayın arkadaşlarım emeği geçen ve ilgilenen tüm arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yardımlarınızla hazırladığım dosyayı lazım olan arkadaşlar da yararlansın diye ekte sunuyorum. İnşallah yardımım olur. Formüller zarar görmesin diye bazı hücreleri kilitledim. Ama şifresiz olduğu için sayfa korumasını kaldırabilirsiniz. Site içi aramada görünmesi için gerekiyorsa yeni bir başlıkta yayımlanabilir.Saygılar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
Elinize sağlık

Sayın Meti Karaağaç çalışmanız çok güzel olmuş. Çift tıklanacak hücreye gelince yukarıdaki sorunun küçük mesaj olarak görünmesi çok hoş. Ancak benim çalışmamda kodları yapıştırınca hücre renkleniyor ama mesaj gelmiyor. Bunu nasıl sağlayabilirim. Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro Plus-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2025
Mesajı veri/doğrulama/girdi iletisi bölümüne yazdım.
ilk satıra tek tek girdi iletilerini girdikten sonra, her sütun için hücre kulpundan tutup aşağı doğru çekince o sütundaki bütün hücrelere aynı mesajı kopyalamış oluyorsunuz.

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro Plus-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2025
Rica ederim.