istediginiz bu olabilirmi?
sonucu "ı" hücresine yazıyor.
Sub başla()
For i = 1 To 5252
If Range("f" & i).Value <> "" Then Range("I" & i).Value = ""
If Range("f" & i).Value > 0 Then Range("I" & i).Value = Range("f" & i).Value
If Range("g" & i).Value > 0 Then Range("I" & i).Value = Range("g" & i).Value * Range("c1").Value
If Range("h" & i).Value > 0 Then Range("I" & i).Value = Range("h" & i).Value * Range("d1").Value
Next
End Sub
Formül Tüm E sütununa Yazdım aşağı doğru sürükleyerek kopyaladım. Simge yerinde $D$1 ; ) var... aşağıda karakterlere boşluk ekledim simgeye dönüşmesin diye
Sn. Fedeal Teşekkür ederim tam istediğim gibi olmuş.... peki buna şöyle birşey ekleyebilir miyiz?
F, G, H, hücrelerinden en az 2 tanesi veya 3 tanesi doluysa en büyük olan değeri almak istesek nasıl olur.... ve de bu kodlar başla düğmesi ile değil de F, G, H, hücrelerden birinde değişiklik yapıldığında sonucu almak istiyorum.
Sub başla()
sds = Sheets("sayfa1").Range("f65536").End(xlUp).Row
For i = 1 To sds
Range("I" & i).Value = "=IF(RC[-3]=MAX(RC[-3],RC[-2],RC[-1]),RC[-3],IF(RC[-2]=MAX(RC[-3],RC[-2],RC[-1]),RC[-2]*R1C[-6],IF(RC[-1]=MAX(RC[-3],RC[-2],RC[-1]),RC[-1]*R1C[-5],"""")))"
Next
End Sub
yalnız hesaplatmayı yapamadım bu kodlar sayfa1 f sütununun son dolu satırına kadar
pardon sorunun altını okumamışım f,g,h sütunlarına deger girince makro çalışması için
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [f:h]) Is Nothing Then Exit Sub
For i = 1 To sds
Range("I" & i).Value = "=IF(RC[-3]=MAX(RC[-3],RC[-2],RC[-1]),RC[-3],IF(RC[-2]=MAX(RC[-3],RC[-2],RC[-1]),RC[-2]*R1C[-6],IF(RC[-1]=MAX(RC[-3],RC[-2],RC[-1]),RC[-1]*R1C[-5],"""")))"
Next
End Sub
butonu kaldırıp öteki kodları silebilirsiniz.
pardon düzeltiyorum bir satırı unutmuşum
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [f:h]) Is Nothing Then Exit Sub Sds = Sheets("sayfa1").Range("f65536").End(xlUp).Row
For i = 1 To Sds
Next
End Sub
ayrıca 3.mesajdaki dosyayı güncelledim.iyi çalışmalar.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.