Hücredeki Formül hakkında

Katılım
4 Mayıs 2007
Mesajlar
234
Excel Vers. ve Dili
office 2007 64 bit
office 2010 64 bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
14-09-2023
Hücreye yazılmış olan formülün silinmemesini nasıl engelleye biliriz...
tam olarak öğrenmek istediğim sheet2 F5 den F36 ya kadar bütün hücrelerde if formülü var ve ben o hücrelere gelindiğinde if formüllerinin silinip başka bir şeyler yazılmaması için ne yapmam gerekir?

yardımlarınız için şimdiden teşekür ediyorum...
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,253
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

1. Tüm Sayfayı seçiniz
2. Biçim - Hücre - Koruma dan herşeyi kaldırın
3. F5:F36 yı seçin
4. İkinci maddedeki seçeneklerin hepsini çentikleyin
5. Araçlar - Koruma - Sayfa Korumasını seçin (isterseniz şifre de verebilirsiniz)
 
Katılım
4 Mayıs 2007
Mesajlar
234
Excel Vers. ve Dili
office 2007 64 bit
office 2010 64 bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
14-09-2023
Sayin Necdet_Yesertener yaptım ama benim istedigim sadece F kolonuna şifre koymak sayfanın hepsine degil. bu defa sayfanın hepsine koyuyor şifreyi ve silinmesi gerekenler de silinmiyor..
 
Son düzenleme:
Katılım
1 Mart 2007
Mesajlar
94
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Eng
Merhabalar

Değişiklik yapılmasını istemediğiniz hücreler seçili iken Tools - protection protect sheet en üstteki iki seçenek seçili iken şifre yazıyor tamam diyoruz şifreyi doğruladıktan sonra olması gerekir.
 
Katılım
1 Mart 2007
Mesajlar
94
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Eng
pardon yanlış aktarmışım :) acemi olunca...

Format - Cells gelen ekranda protection sekmesinde locked işaretini kaldıralım
korunmasını istediğimiz hücreler seçtikten sonra format - cells protection daki locked işaretlenir.

Tools - Protection - protect sheet şifre verilir
 

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Katılım
23 Ağustos 2005
Mesajlar
4,651
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
ActiveCell.Select
If ActiveCell.HasFormula Then
MsgBox "Bi saniye orda formül var", vbInformation
ActiveCell.Offset(0, 1).Select
End If
End Sub

Sadece formülü hücreleri korur.
 
Katılım
4 Mayıs 2007
Mesajlar
234
Excel Vers. ve Dili
office 2007 64 bit
office 2010 64 bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
14-09-2023
yardımlarınız için çok teşekürler... ayrıca makro harika olmuş sayin seyit_tiken teşekürler
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,253
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Sayin Necdet_Yesertener yaptım ama benim istedigim sadece F kolonuna şifre koymak sayfanın hepsine degil. bu defa sayfanın hepsine koyuyor şifreyi ve silinmesi gerekenler de silinmiyor..
tam olarak uygulayamadınız o zaman
 
Üst