Hücre Üzerine gelince Büyüyen açıklama

Katılım
20 Ocak 2005
Mesajlar
526
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-01-2024
Excel de bir hücre ufak karakterlerle yazıldığından, gözükmüyor içeriği. Bu hücredeki yazılar açıklama kutusu veya başka bir şekilde mause ile üzerine geldiğinde büyük olarak görünebilir mi?
 

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
18 Kasım 2009
Mesajlar
5,102
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Excel VBA Editor'de Sayfa Kodu bölümüne aşağıdaki kodu yazın, küçük yazılı bir hücreyi tıklayıp deneyin.
Kod:
Private Sub worksheet_selectionchange(ByVal Target As Range)
    Dim xRg As Range
    Dim xCell As Range
    Dim xShape As Variant
    Set xRg = Target.Areas(1)
    For Each xShape In ActiveSheet.Pictures
        If xShape.Name = "BUYUT" Then
            xShape.Delete
        End If
    Next
    If Application.WorksheetFunction.CountBlank(xRg) = xRg.Count Then Exit Sub
    Application.ScreenUpdating = False
    xRg.CopyPicture appearance:=xlScreen, Format:=xlPicture
    Application.ActiveSheet.Pictures.Paste.Select
    With Selection
        .Name = "BUYUT"
        With .ShapeRange
            .ScaleWidth 2.5, msoFalse, msoScaleFromTopLeft
            .ScaleHeight 2.5, msoFalse, msoScaleFromTopLeft
            With .Fill
                .ForeColor.SchemeColor = 44
                .Visible = msoTrue
                .Solid
                .Transparency = 0
            End With
        End With
    End With
    xRg.Select
    Application.ScreenUpdating = True
    Set xRg = Nothing
End Sub
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,207
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Alternatif olsun. Aşağıdaki kod ilgili sayfanın kod bölümünde olmalı. Şeklin aktif hücrenin yanında da görüntülenebilir.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)

    If Selection.Count > 1 Then Exit Sub
    ActiveSheet.Shapes("Resim 1").Select
    Selection.Formula = "=" & Target.Address
   
End Sub
 

Ekli dosyalar

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,084
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Sayın turist, güzel bir uygulama olmuş. Yalnız bence kodun başına

If Selection.Count > 1 Then Exit Sub

eklenirse iyi olur. Birden fazla hücre seçildiğinde sıkıntı yaşanmaz.
 

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
18 Kasım 2009
Mesajlar
5,102
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Sayın turist, güzel bir uygulama olmuş. Yalnız bence kodun başına

If Selection.Count > 1 Then Exit Sub

eklenirse iyi olur. Birden fazla hücre seçildiğinde sıkıntı yaşanmaz.
Tam tersine birden fazla seçim yapılsa bile bütün hücreleri göstermesi sağlanıyor.
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,084
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Birden epey fazla hücreyi seçip deneyin isterseniz. Tüm sayfa resimle kaplanıyor.
 

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
18 Kasım 2009
Mesajlar
5,102
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Birden epey fazla hücreyi seçip deneyin isterseniz. Tüm sayfa resimle kaplanıyor.
Sayın, @YUSUF44

#1. Mesajdaki sorulan soruya alternatif çözüm öneriniz varsa bütün üyelerin faydalanabilmesi için lütfen foruma ekleyiniz.
#2. Mesajda cevaben yazılan kodu; işinize yaramıyorsa veya beğenmediyseniz, kendinize göre düzenleyebilirsiniz.
Verilen cevap sorulan soruya göredir.Soruyu soran üyemiz henüz düşüncesini dahi bildirmedi.

Destek ve katkılarınız için teşekkür ederim, sağ olun var olun.
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,084
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Pardon sayın turist, rahatsızlık verdim; kusura bakmayın ve lütfen önceki mesajlarımı dikkate almayın.
 

Haluk

𐱅𐰇𐰼𐰚
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,291
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Özel kişi
Yusuf Bey;

Konu başlığında belirtildiği gibi; hücrelere veri girildiğinde bunlar otomatik olarak açıklama kutularına ilave edilip, fare hücrenin üzerine geldiğinde "açıklama" kutusunun içeriği büyük fontla yazılabilir.

Bununla ilgili örnek dosya ektedir.

Diğer konulara da fazla takılmayın ....

.
 

Ekli dosyalar

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,084
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Teşekkürler Haluk Bey.

Aynı mantıkla açıklama eklemeye çalışmıştım ve maalesef hep hata almıştım. Nedense sizin verdiğiniz kodlarda da hücreye veri girerken aynı şekilde hata veriyor:
"Application defined or object defined error"
Debug yapınca da
Target.AddComment Text:=Target.Value
Satırını gösteriyor.
 

Haluk

𐱅𐰇𐰼𐰚
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,291
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Özel kişi
Yusuf Bey;

Animasyonda görüldüğü gibi; bende bir hata olmuyor .....

.Test_HD.gif
 
Katılım
6 Kasım 2004
Mesajlar
199
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Türkçe 64 BIT
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-07-2023
Evet ben de denedim çalışıyor
 

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
18 Kasım 2009
Mesajlar
5,102
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Excel de bir hücre ufak karakterlerle yazıldığından, gözükmüyor içeriği. Bu hücredeki yazılar açıklama kutusu veya başka bir şekilde mause ile üzerine geldiğinde büyük olarak görünebilir mi?
"Açıklama Kutusu" şeklinde uygulanan dosya eklidir.
Ayrıca #2. No.lu mesajda başka bir uygulama Kodu verilmiştir.
 

Ekli dosyalar

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,207
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Soruyu soran arkadaş ortalıkta yok :)
 
Katılım
20 Ocak 2005
Mesajlar
526
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-01-2024
Harikasınız takipteyim hocam. Deniyorum. ufak bir sorun var iş yerinde tekrar bakacağım. Ustadlarıma ne kadar teşekkür etsem azdır.
 
Üst