• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücreye yazı yazsın ancak kayıt edemesin

Excel Vers. ve Dili
office2003 tr - excel2007 tr
Arkadaşlar merhabalar

Excel 2007 kullanıyorum. Otomotiv satış firmasıyız, Excelde araçların fiyat listesini gösteren bir tablo oluşturdum. c-2 hücresinde de iskonto değerini yazdım. Şimdi Satış danışmanı arkadaşlar hazırladığım fiyat listesini ortak klasörde görecekler müşteriye araç fiyatı verecekler C-2 hücresindeki iskonto oranını örnek veriyorum satış danışmanı arkadaş %5 olarak girdi diğer tüm hücredeki fiyatlar iskontolu fiyat oldu. Fiyatı verdikten sonra C-2 hücresine 0 girdi fiyatlar liste fiyatına döndü. Esas benim isteğim şu.

Satış danışmanı arkadaşlar sadece C-2 hücresine sayılar girebilsinler diğer hiç bir hücreyi değiştirmesinler, diğer hücrelerde değişen fiyatları sadece görsünler. Birde akşam bilgisayarı kapatırken excelden çıktığında c-2 hücresindeki iskonto değeri otomatik sıfır olsun, sabah açtığında sıfır gelsin karşına. Yani dosyayı kayıt edemesin. Böyle bir şey mümkün mü?

Şimdiden teşekkürler.

Merhaba,

Tüm sayfayı seçin, seçili alanda fare ile sağ klik, hücre biçimlendirme, koruma ekranından;

Kilitle ve Gizli seçeneklerini işaretleyin ve tamam ile işlemi bitirin. Daha sonra C2 hücresine fare ile gelip, sağ klik, hücre biçimlendirme, koruma ekranından;

Kilitle ve Gizli seçeneklerindeki işaretleri kaldırıp tamam işe işlemi bitirin.

Bu işlemlerden sonra koruma seçeneklerinden sayfayı şifre vererek yada vermeden korursanız kullanıcı artık sadece C2 hücresinde işlem yapabilir.

Dosyanın kapanışında C2 nin 0 olması için;

VBA ekranından ThisWorkbook sayfasının kod sayfasına;
Kod:
Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)

Sheets("[COLOR=red]Sayfa1[/COLOR]").[C2] = 0

End Sub

yazın. Kodlardaki Sayfa1 sayafa adını C2 değerinin sıfır olacağı sizdeki sayfa adı ile değiştirirsiniz.

.

Çok teşekkürler

Geri