• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücreye yazdığım değer aynı zamanda sayfa adı olsun

Excel Vers. ve Dili
microsoft office professional plus 2016
hücreye yazdığım bir değer sayfanın ismi olabilirmi böyle bir formul veya makro varmı yardımlarınız için teşekkürler

bu linki inceledim ama benim istediğim gibi değil bu linkte makroyu çalışırırsan oluyor ben çalıştırmadan direk yazsın istiyorum

Aşağıdaki kodu ismini değiştireceğiniz sayfanın kod sayfasına kopyalayın. A1 hücresine yazdığınız veriyi sayfa adı olarak atar.

[vb:1:7d06730d30]Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Selection.Cells.Address <> "$A$1" And [a1] = "" Then Exit Sub
Sheets(1).Name = Sheets(1).[a1]
End Sub
[/vb:1:7d06730d30]

evet işte bu aradığım çözüm )))
teşekkürler levent bey
siz bi harikasınız

a1 de yazan sayfa adı oluyor. Ancak bu sayfayı kopyalıyıp çoğaltınca sayfa adı olmuyor.Bu sayfayı çoğlatığımızdada yine a1 sayfa adı olması için ne yapabiliriz.

a1 de yazan sayfa adı oluyor. Ancak bu sayfayı kopyalıyıp çoğaltınca sayfa adı olmuyor.Bu sayfayı çoğlatığımızdada yine a1 sayfa adı olması için ne yapabiliriz.

kitabınızın kod bölümündeki thisworkbook
Kod:
Private Sub Workbook_SheetActivate(ByVal Sh As Object)
ActiveSheet.Name = Range("A1").Text
End Sub
bu kodu yapıştırın

kitaptaki anasayfa yazan sayfaların a1 hücresinde veri olsa bile değişmezken harflerdeki sayfaların değişeceği şeklinde nasıl yapabilirz.Ayrıca anasayfa daki gibi değişmeyecek harfler gibi değişebilecek sayfaları eklemeyide göz önünde bulundurarak.

Ekli dosyalar

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Sheets(1).Name = Sheets(1).[a1]
End Sub

bu makro sadece sayfa 1 için calışıyor. Sayfa 1 yerine istenen sayfalar olarak (sayfa1 i çoğaltığımda sayfa 2-3-4 olarak değişiyor bu nedenle çalışmıyor) nasıl deşitirebilirz.

kitaptaki anasayfa yazan sayfaların a1 hücresinde veri olsa bile değişmezken harflerdeki sayfaların değişeceği şeklinde nasıl yapabilirz.Ayrıca anasayfa daki gibi değişmeyecek harfler gibi değişebilecek sayfaları eklemeyide göz önünde bulundurarak.

dosyadaki sıkıntıyı anlamadım
bu kodu dener misiniz
Kod:
Private Sub Workbook_SheetSelectionChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
ActiveSheet.Name = Range("A1").Text
End Sub
kitabınızın Thisworkbook bölümüne yazınız

Merhaba;

Dosyanıza baktığımda sayfayı kopyaladığımda hata verdi. Thisworkbook bölümündeki kodu sildim ve her sayfanın kod bölümüne aşağıdaki kodu yazdım.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
ActiveSheet.Name = ActiveSheet.Range("a1")
End Sub

yada thisworkbook bölümünde ki kodun ilk satırına
On Error Resume Next yazıp deneyin.

Son düzenleme:
Bu kodu kitabınızın Thisworkbook yazdım kitabımdaki bütün sayfaların A1'i ne ise sayfa adıda o oluyor.Ancak ben bazı sayfalarımın A1 inde yazanlarının sayfa adı olmasını istemiyorum.Benim istediğim sadece sayfanın kod kısmına yazıyım. O sayfayı coğaltınca çoğaltığım sayfadada çalışsın.

Arkadaşlar çok teşekür ederim. Usubaykan arkadaşımızın verdiği kod oldu.

Geri