• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreye tıklayarak değer girmek

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Merhabalar öncelikle teşekkür ediyorum herkese.

Makro yada VBA konusunda hemen hemen hiç bilgim yok diyebilirim.Bu yüzden affınıza sığınarak konuyu detaylı yanıtlayabilirseniz sevinirim

Şöyle birşey düşünüyorum yapılabilip, yapılamıyacağını bilemiyorum ama eminim üstatlar cevap verebilir;

İki sütundaki hücrelerin her birine birbirinden bağımsız veriler girilicek. Elle bu verileri girmek zor geliyor.Oyüzden tıklayarak yapabilir miyim onu merak ediyorum.

Örneğin E5 hücresinde herhangi bir giriş yok, E5 hücresine tıklayınca oradaki rakam 1 olucak, bir daha aynı hücreye tıklayınca 2, birdaha tıklayınca 3..böyle ardaşık 1'er artırılacak,tıkladıkça artıcak yani...hücre üzerine tıklayınca artıcak , böyle bir işlem yapılabilinir mi?

Rakamları tek tek yazmak zor oluyor seri bir iş yaparken ama tıklayarak yapabilirsem ozaman harika olucak...

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler...

Edit: Buarada değer değiştirici aradığım gibi bir şey değil.

Son düzenleme:
Merhaba,

Çalışma sayfasındaki hangi hücreler için bu işlemin yapılmasını istiyorsunuz.

Merhaba Ömer Bey, şimdilik E5'ten E 35'e kadar ve F5'ten F35'e kadar olacak

Öncelikle daha önce makrolarla çalışmadıysanız makro ayarlarınızı düşürmeniz gerekir.

Herhangi bir excel dosyası açın ( boşta olabilir), araçlar / makro / güvenlik menüsünden "düşük" seçeneğini işaretleyip tamam ile işlemi bitirin ve çalışmayı kapatın. ( Kaydetmenize gerek yok )

Bu işlemi kullandığınız bilgisayarda bir defaya mahsus yapmanız yeterli olacaktır.

Daha sonra sorunuzda bahsettiğiniz dosyayı açın, hangi çalışma sayfasında bu işlemi gerçekleştirecekseniz o çalışma sayfa adı üzerine fare ile sağ klik yapıp "kod görüntüle" seçeneğini işaretleyip sayfanın kod ekranını açın, açılan ekrana aşağıdaki kodları kopyalayıp işlemi bitirin.

Bu işlemden sonra sayfa üzerinde deneme yaparak sonuçları gözlemleyiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)

If Intersect(Target, Range("E5:F35")) Is Nothing Then Exit Sub
    If Selection.Cells.Count > 1 Then Exit Sub

Target = Target + 1

End Sub

.

Ömer Bey, Süpersiniz teşekkür ederim. Yazdığınız kod çalışıyor.

Ancak şöyle bir sorun var değeri bir kere tıklayıp 1 yaptıktan sonra aynı hücrede, eğer 2 yapmak istiyorsam değeri, ikinci tık çalışmıyor.Başka bir hücreye tıklayıp tekrar geri geldiğimde o hücreye 2 yapabiliyorum ancak.Yani ben tıkladıkça o artsın istiyorum.Başka bir hücreye gitmeden 2,3,4,5 vs yapabilmek istiyorum.Mümkün mü acaba bu?

Selamlar,

Bu durumda Ömer beyin önerdiği kodu çift klik olayına yazmak daha uygun olacaktır.

Aşağıdaki şekilde denermisiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    Cancel = True
    Target = Target + 1
End Sub

Korhan Bey teşekkür ediyorum yanıtınız için.Dediğiniz gibi oldu ama bu işlemi tek klik'le yapabilme şansımız yok mu acaba? Çünkü pek bir fark yok bu şekilde, işlem hızı açısından...

İstediğiniz dolaylı yoldan olabilir.

Düşündüğüm ilk yol;

Kod:

Dim deg As Integer

Target = Target + 1

deg = (Target.Column Mod 2) * -2 + 1

ActiveCell.Offset(0, deg).Select

End Sub
.

Anladığım kadarıyla ben tıklayınca otomatik olarak başka bir hücreye seçmiş oluyo imleç.Biraz karışıklığa neden oluyor ama tek yol buysa yapacak birşey yok.İkinize de yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim.Peki bu otomatik olarak kaydığı hücreyi nasıl istediğim bir hücre yapabilirim? E kolonunda bir hücreye tıklarsam D kolonuna gidiyor. F kolonuna tıklarsam G'ye gidiyor.

Mesela E kolonuna tıklayınca Cye gitsin, sanırım kodtaki -2 değeri - 3 yapıcam ..peki F ye tıklayınca D'ye nasıl gidicek..yada istediğim herhangi bir yere nasıl gitmesini sağlıyabilirim?

Son düzenleme:
İstediğiniz hücreye kolay ulaşabilmeniz için bir yan hücreyi aktif yapmıştım.

Son istediğinize göre;

Kod:

Target = Target + 1
    ActiveCell.Offset(0, -2).Select

End Sub
.

Çok çok teşekkürler valla nediyim. Siz olmadan asla yapamazdım. Ben soru sorarken karıştım burada, siz kod yazarken karışmıyorsunuz :)

Eh işte herkes herşeyi yapamıyor demekki...Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.Yardımlarınız için çok sağolun...

Geri