• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücreye seçili firma isimlerinin bilgileri gelsin... Lütfen Yardım edin...

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Arkadaşlar istediğim şey kısaca anlatmak gerekirse bir hücrede bir firmayı seçtiğimde "firma isimleri farklı sayfada" gerekli hücreye o firmaya ait bilgiler gelsin... size örnek bir çalışma göndericem. fakat daha sonradan asıl dosyamda satır ve hücrelere nasıl yerleştirebilirim. onlarıda belirtirseniz memnun olurum...

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
ekle==> ad tanımlamadan sayfa2 a sütunu isimler olara ad tanımlandı.Veri doğrulama ile liste seçilerek sayfa2 deki a sütunundaki veriler hücre içine açılır kutuya listelendi.Ve b c d sütunlarına düşey ara formülü uygulandı.
Dosya ektedir.:cool:

Ekli dosyalar

Evren bey

Gerçekten çook teşekkür ederim yardımlarınız için... fakat bu listede bütün satırlara o formülü uygulamak gerekiyor. bu ana sayfa herzaman boş olacak sadece firma seçildiğinde bilgiler gelecek. yaptığınız tabloda b, c ,d sütunlarını sildiğiniz taktirde formüllerde siliniyor. Bunu başka yöntemle çözemezmiyiz.

Evren bey

Gerçekten çook teşekkür ederim yardımlarınız için... fakat bu listede bütün satırlara o formülü uygulamak gerekiyor. bu ana sayfa herzaman boş olacak sadece firma seçildiğinde bilgiler gelecek. yaptığınız tabloda b, c ,d sütunlarını sildiğiniz taktirde formüllerde siliniyor. Bunu başka yöntemle çözemezmiyiz.
Kodlar çalışma sayfasının modülünde.:cool:
Dosya ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim k As Range
If Intersect(Target, [A:A]) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
Range("B" & Target.Row & ":D" & Target.Row).ClearContents
Set k = Sheets("Sayfa2").Range("A:A").Find(Target.Value, , xlValues, xlWhole)
If Not k Is Nothing Then
    Range("B" & Target.Row & ":D" & Target.Row).Value = _
    Sheets("Sayfa2").Range("B" & k.Row & ":D" & k.Row).Value
End If
End Sub

Ekli dosyalar

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. Süpersiniz. ben bu kodlarda kendi tabloma göre uygulamaya çalışıcam.

Tekrardan teşekkür ederim...

kolay gelsin

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. Süpersiniz. ben bu kodlarda kendi tabloma göre uygulamaya çalışıcam.

Tekrardan teşekkür ederim...

kolay gelsin
Rica ederim.
O sizin süperleğiniz.
İyi bayramlar.:cool:

Evren bey

Rahatsız ediyorum sizi yine...

BU DOSYA ŞİRKET DOSYASI FORUMDA SIKINTI YARATABİLİR. EĞER MAİLİNİZ VARSA ORJİNALINI SİZE GÖNDEREBİLİRİM..

benim tablomun WORD ekte koyuyorum... kodları resimdeki tabloya göre uygulamaya çalıştım ama hata veriyo...

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim k As Range
If Intersect(Target, [B:B]) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
Range("B" & Target.Row & ":G" & Target.Row).ClearContents
Set k = Sheets("Sayfa1").Range("A:A").Find(Target.Value, , xlValues, xlWhole)
If Not k Is Nothing Then
Range("C" & Target.Row & ":H" & Target.Row).Value = _
Sheets("Sayfa1").Range("B" & k.Row & ":G" & k.Row).Value
End If
End Sub

Ekli dosyalar

Bu kodları çalışma sayfasının modülüne mi koydunuz.2ncisi on error resume next kullanıldığı için hata vermesi lazım hata olduğu zaman hata vermeden bir lt stırdaki koda geçer.Belkide o çalışma sayfasının kod bölümünde başka kodlar vardır.
2ncisede sayfa1 isminde bir sayfanız varmı.Bu kodlarda safa1 isimli sayfa referans alınmış.:cool:

Bu tabloda bir "koyalama" birde "yazdır" butonu kodları var onun haricinde birşey yok.
Bu tabloda "sayfa1" de yok. size dosyayı incelemeniz için nasıl yollayabilirim.

benim düzenlediğim kodlarda "sayfa1" yazanları "FİRMALAR" olarak değiştirdim gine olmadı...

Evren bey

bir gelişme var mı?

Son düzenleme:
ben sizin yazdığınız kodları kendi tabloma göre hazırlayıp. yeni bir modül açtım onun içine kopyaladım. ve kodları çalıştırmadı. verdiği hata kısmı ise " If Intersect(Target, [B:B]) Is Nothing Then Exit Sub" dur.

ben sizin yazdığınız kodları kendi tabloma göre hazırlayıp. yeni bir modül açtım onun içine kopyaladım. ve kodları çalıştırmadı. verdiği hata kısmı ise " If Intersect(Target, [B:B]) Is Nothing Then Exit Sub" dur.
Yeni bir modül açmayacaksınız.
Hangi sayfada kullancaksanız excelde en altta sayfa sekmelerinden iligi sayfa üzerine sağ tıklayıp açılan pencereye o kodları yapıştırın.Kodlardaki syfa adlarınıda kendi dosyanızdaki sayfa adlarınıza gör edğistirin.İşlem tamamdır.:cool:
Yapamazsnız dosyayıbana özel mesajdan atabilirsiniz.:cool:

EVREN BEY

Biraz beceriksizim sanırım. yani kodlardan felan anlamam 1 kaç gündür uğraşıyorum.bununla ilgili yapılmış örneklere bakıyorum. mantığını anlamak için ama baya kafa karıştırıcı...

Dosyanızı ÖM den yolladım.:cool:

Geri