• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreye Renk ve Değer Atama

Excel Vers. ve Dili
2013
Merhaba,
İki sorum olacak:
1. Hücreye "D" harfi yazdığımda yeşil olacak, "Y" yazdığımda ise kırmızı olacak.
2. Hücreye "D" harfi yazdığmda bağlantılı diğer hücre bunu "1" olarak, "Y" yazdığımda ise bağlantılı hücre "0" olrak görecek. Bunları nasıl yapabilirim?
Şimdiden teşekkür ederim...

istediğiniz çalışma ektedir
merhaba,

ekteki dosyada durumu olan bolume kapandı yazdıgım zaman ya o sutunun tumden a dan v ye kadar olan bolumun mavı olmasını yada yazıların tumden mavıye donmesını ıstıyorum nasıl yapabılırım yardımcı olabılırmısınız

Ekli dosyalar

merhaba,

ekteki dosyada durumu olan bolume kapandı yazdıgım zaman ya o sutunun tumden a dan v ye kadar olan bolumun mavı olmasını yada yazıların tumden mavıye donmesını ıstıyorum nasıl yapabılırım yardımcı olabılırmısınız

Koşullu biçimlendirme ile istediğiniz bölüm renklendirilmiştir.
Ancak Bazı hücreler birleştirilerek biçimlendirildiği için bulunduğu satırları renklendirip bazılarını boş bırakacaktır.
Uygulayarak dikkat ediniz.

Ekli dosyalar

Cevap için teşekkürler. yalnız sözkonusu durumu başka bir sayfadaki hücreye nasıl bağlayabiliriz?
Verdiğiniz kodda değer atamada ufak hata vardı. Onu düzelttim.
=EĞER(A1="D";1;EĞER(A1="Y";0;"")) bu kodu farklı bir sayfadaki hücreye nasıl bağlayabiliriz? Ayrıca bu kodu farlı bir excel sayfasında denediğimde renklendirme olmadı. Sebebi ne olabilir?

Geri