• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücreye girilen isme göre, ilgili kayıtları diğer sayfadan getirmek

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba;

Bir formum var ve buraya girilen bilgileri makro ile diğer sayfaya taşıyorum ve bu diğer sayfayıda firma içinde çalışan bir siteye veritabanı olarak kullanıyorum

Form sayfasında Ad soyad alanına bir isim girdiğimde, o ismin ikinci sayfada kayıtlı olan son kaydını form sayfasında nasıl görüntületebilirim. Amaç; Yine bir kişinin kaydını oluştuturken o kişinin bir önceki hesabınıda görmek.

Ve,

kaydet butona tıkladıktan sonra veriler taşınıyor ve çalışma kitabı kapanıyor. Bundan sonra aşağıdaki url yi nasıl otomatik açtırabilirim.

http://localhost/dokumanlar/print_last.asp

Dosyam ekte. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Aşağıdaki formülleri denermisiniz.

B4 hücresine;
Kod:
=EĞER($AA$6="";"";EĞER(EĞERSAY(sofor_takip!$C:$C;$AA$6)=0;"";İNDİS(sofor_takip!H:H;TOPLA.ÇARPIM(MAK((sofor_takip!$C$2:$C$1000=$AA$6)*SATIR($2:$1000)));1)))

K4 hücresine;
Kod:
=EĞER($AA$6="";"";EĞER(EĞERSAY(sofor_takip!$C:$C;$AA$6)=0;"";İNDİS(sofor_takip!L:L;TOPLA.ÇARPIM(MAK((sofor_takip!$C$2:$C$1000=$AA$6)*SATIR($2:$1000)));1)))

V4 hücresine;
Kod:
=EĞER($AA$6="";"";EĞER(EĞERSAY(sofor_takip!$C:$C;$AA$6)=0;"";İNDİS(sofor_takip!AA:AA;TOPLA.ÇARPIM(MAK((sofor_takip!$C$2:$C$1000=$AA$6)*SATIR($2:$1000)));1)&"."&İNDİS(sofor_takip!AB:AB;TOPLA.ÇARPIM(MAK((sofor_takip!$C$2:$C$1000=$AA$6)*SATIR($2:$1000)));1)&"."&İNDİS(sofor_takip!AC:AC;TOPLA.ÇARPIM(MAK((sofor_takip!$C$2:$C$1000=$AA$6)*SATIR($2:$1000)));1)))

AG4 hücresine;
Kod:
=EĞER($AA$6="";"";EĞER(EĞERSAY(sofor_takip!$C:$C;$AA$6)=0;"";İNDİS(sofor_takip!HA:HA;TOPLA.ÇARPIM(MAK((sofor_takip!$C$2:$C$1000=$AA$6)*SATIR($2:$1000)));1)))

Ellerinize sağlık Korhan Ayhan teşşekürlerimi sunuyorum. Url yi açtırmak içinde bir çözümünü varmı acaba?

Selamlar,

KAYDET isimli butonunuzdaki "Msgbox" uyarısından sonra gelecek şekilde aşağıdaki kodu kendi kodunuzun içine ekleyiniz.

Kod:
Shell "C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE " & "[URL]http://localhost/dokumanlar/print_last.asp[/URL]", vbMaximizedFocus

Geri